Home Місто Начальника Автодора Житомирщини звільнили за завищення вартості ремонту дороги на 100 мільйонів

Начальника Автодора Житомирщини звільнили за завищення вартості ремонту дороги на 100 мільйонів

156

Виконуючий обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Євген Барах звільнив начальника Служби автодоріг в Житомирській області за завищення на 100 млн грн вартості ремонту ділянки дороги і порушення технології проведення таких робіт. Про це повідомляє УНІАН.

«Ми передбачили дисциплінарні стягнення за порушення технологій ремонту і будівництва доріг. Наприклад, якщо є фотофіксація укладання дорожнього покриття під дощем, наявності ям, хоча є звіт, що їх на ділянці немає, то керівник служби несе персональну відповідальність за таке порушення. Після того, як він отримає два дисциплінарних стягнення, йому загрожує звільнення… Так, під час останньої наради я звільнив керівника однієї з обласних служб автодоріг. Йдеться про Житомирську область», – повідомив Барах у інтерв’ю журналістам, не назвавши при цьому прізвища.

Барах уточнив, що таке рішення було прийнято на підставі звіту моніторингової групи, яка відзначила завищення вартості робіт в одному з тендерів з ремонту дороги приблизно на 100 млн грн, а також виявила порушення технології проведення робіт.

«Ці факти підтвердила внутрішня перевірка «Укравтодору». В силу цих обставин було прийнято рішення, що нам не по дорозі. Хочу наголосити, що до всіх начальників служб у мене рівні вимоги: ефективність, результативність, контроль якості», – зазначив виконуючий обов’язки голови "Укравтодору".

За словами Бараха, незабаром буде створений єдиний центр із прийому і обробцки скарг на порушення при проведенні ремонту або будівництва доріг.

Разом з тим, згідно з розміщеним 15 червня на сайті "Укравтодору" звітом діяльності Служби автодоріг у Житомирській області, складеним експертно-моніторинговою групою в сфері держзакупівель дорожньої галузі, начальником цієї служби є Олександр Мельниченко, призначений на цю посаду 22 березня цього року.

Нагадаємо, що незалежна експертно-моніторингова група у сфері державних закупівель дорожньої галузі раніше повідомляла, що Служба автомобільних доріг Житомирської області імовірно завищила на 100 млн грн очікувану вартість проведення ремонту трьох ділянок автодороги М-21 Житомир – Могилів-Подільський загальною протяжністю близько 32 км.

Як відзначається у звіті групи, можливе завищення становить 100 млн грн за цінами матеріалів і робіт станом на червень 2015 року при очікуваній вартості у 292 млн грн., що визначена Службою автодоріг.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here