Home Місто На Житомирщині розпочалися збори з командирами рот та батарей військових частин ВДВ

На Житомирщині розпочалися збори з командирами рот та батарей військових частин ВДВ

104

 

Основна мета зборів, які проходять під безпосереднім керівництвом командувача Високомобільних десантних військ ЗС України генерал-лейтенанта Михайла Забродського, – це обмін бойовим досвідом, доведення до офіцерів алгоритму відновлення боєздатності підрозділів та порядок його реалізації. Також демонстрація нових способів застосування озброєння та військової техніки під час різних видах бою.

В рамках заходу, учасники зборів відвідали виставку перспективних та модернізованих зразків озброєння виробництва заводу «Маяк», що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром».

Зокрема, на загальновійськовому полігоні ВДВ, представники заводу продемонстрували офіцерам міномети калібру 60-ти та 120-ти міліметрів, гранатомети, ручні та станкові кулемети, автомати, снайперські гвинтівки,  інше озброєння та обладнання власного виробництва.

Офіцери мали нагоду поспілкуватися із вітчизняними конструкторами та обговорити різні питання щодо модернізації та вдосконалення зброї.

– Деякі зразки озброєння є досить перспективними та мобільними. Сподіваюся, що найближчим часом вони надійдуть до частини Високомобільних десантних військ, – повідомив командувач ВДВ Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Слід відзначити, що під час проведення трьохденних зборів, з командирами рот та батарей частин ВДВ, будуть проведенні практичні заняття в польових умовах. Зокрема виконання стрільб зі стрілецької зброї, здійснення безпарашутного десантування з вертольоту Мі-8 та евакуація за допомогою сучасного спецобладнання, відпрацювання різних нормативів на військовій техніці тощо.

Прес-служба командування ВДВ ЗС України


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here