Home Місто На відкритті дошки Стриженку в Житомирі мама передала його прапор ліцею. ФОТО

На відкритті дошки Стриженку в Житомирі мама передала його прапор ліцею. ФОТО

272

Старший солдат Артем Стриженко загинув у зоні АТО 21 липня 2014 року. Туди він відправився у складі своєї 95 бригади. Хлопцю було лише 20 років.

Десантника посмертно нагородили орденом “За мужність”. Він похований на кладовищі у Житомирі.

Народився Артем на Сході країни, в м. Сватово. Про це під час відкриття дошки загиблому герою на фасаді ліцею № 25 у Житомирі 1 листопада розповіла його мама.
Каже, що син з’явився на світ із першим снігом. З дитинства був дуже енергійний, позитивний, захоплювався мотоциклами. Це захоплення проніс через усе своє коротке життя, але власний байк так і не встиг придбати.

Стриженко в числі перших відправився у зону АТО боронити свою країну, одним із перших і віддав своє життя за неї.

Серед особистих речей хлопця, які рідним передали після його смерті, був український прапор. Його Артему подарував друг і на ньому, планували вони обоє, залишать підписи усі бойові побратими. Два роки мама зберігала прапор у себе, а під час відкриття дошки передала його у музей ліцею.

Цей навчальний заклад свого часу закінчував Артем Стриженко. Спогадами про нього поділилися директор і вчителі, а нинішні учні вшанували разом із пристуніми пам’ять загиблого захисника.

На заході також були присутні представники 95-ї бригади, а освятив дошку настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору о.Богдан Бойко.

Він наголосив, що хоча Артем не встиг стати політиком чи визначною особою, але на майбутнє своєї країни і наступних поколінь він вплинув, адже за їх мир і спокій став у бій з ворогом.

Юлія ДЕМУСЬ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виставці у Житомирі представили фото, речі і нагороди загиблих учасників АТО. ФОТО


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here