Home Місто Міський голова розповів про причини масштабного святкування Днів Європи у Житомирі

Міський голова розповів про причини масштабного святкування Днів Європи у Житомирі

129

Традиційно у травні європейське співтовариство відзначало День Європи. У Житомирі було утворено спільний простір Житомира та міст-побратимів. Житомир відвідали офіційні делегації з міст Кутаїсі (Грузія), Монтана (Болгарія), Плоцьк та Битом (Республіка Польща). Також до святкування приєдналися делегація зі Словенії та урядовці та представники сейму Республіки Польща.  

Сьогодні, 23 травня в прес-центрі Житомирської міської ради відбувся брифінг міського голови щодо  підведення підсумків проведення Дня Європи.

Міський голова наголосив на важливості проведення Дня Європи у такому форматі, а також подякував ближнім країнам за підтримку.

«Святкування Дня Європи в таких масштабах має декілька причин. Одна з них – отримання Україною безвізового режиму. Проведення днів Європи в такому форматі – це наша вдячність Європі за підтримку України в не простий час і за підтримку в той момент, коли йде відкрита агресія зі сторони Росії. Ми дуже цінуємо підтримку та хотіли б в рамках проведення Дня Європи ще раз це підкреслити. Також проведення таких заходів – це додаткова можливість для міста залучити інвестора. Одним із вдалих прикладів співпраці є будівництво сонячної електростанції за підтримки Словенії, яка вже виділила 3 млн євро на проект », – сказав Сергій Сухомлин

В рамках відзначення Дня Європи, на майдані імені С.П. Корольова відбувся концерт за участі артистів Сілезької опери (Республіка Польща) у супроводі Симфонічного оркестру «Lords of the Sound» (м. Київ), Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І. Кочерги, G-ART #всепоцимбалах: виконання світових рокових хітів на українських народних інструментах та багато іншого.

20 травня відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки Леху Качинському.

На вулиці Михайлівській за участі гостей із міст-побратимів пройшла публічна дискусія на тему: «Європейські цінності. Досвід добросусідства». Модератором дискусії був відомий журналіст, редактор, радіоведучий, телеведучий, медіа-експерт та медіа-тренер – Андрій Куликов.

Окрім цього, на Михайлівській гостей та житомирян порадував культурно-мистецький фестиваль національних товариств міста Житомира та фестиваль європейської кухні.

На Замковій горі відбувся IV Житомирський джаз-фест «Jazzomir».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here