Home Місто Міська рада виділила 5 млн грн на компенсацію оплати комуналки учасникам АТО

Міська рада виділила 5 млн грн на компенсацію оплати комуналки учасникам АТО

141

Рішення міської ради від 29.07.15 №936 передбачено звільнення від сплати окремих житлово-комунальних послуг учасників антитерористичної операції. Депутати міської ради сьогодні, 16 жовтня, внесли зміни в прийняте рішення для практичного його  застосування. Окрім цього, внесено зміни до міського бюджету та спрямовано 5 млн грн. на   компенсацію оплати житлово-комунальних послуг для учасників АТО.

Про це повідомляють на сайті міськради.

«Кожен учасник АТО, який подав документи на звільнення від сплати за житлово-комунальні послуги, цю пільгу отримає. Таку ж пільгу отримають родини загиблих та учасники бойових дій. Сьогодні з міського бюджету виділено 5 млн грн на компенсацію оплати послуг», – зазначила в.о.міського голови Любов Цимбалюк.

Пільга діє на період з 1 вересня до 31 грудня 2015 року. Незалежно від того, коли заявник подав документи, він буде звільнений від сплати з 1 вересня.

Згідно рішення, скористатися пільгою можуть військовослужбовці та члени їх сімей, які зареєстровані  або фактично проживають у м. Житомирі. Учасники АТО, які мають довідки, але ще  не мають статусу учасника бойових дій, будуть звільнені на 100% від сплати за житлово-комунальні послуги за рахунок міського бюджету.

Учасники бойових дій, яких держава уже звільнила на 75% на підставі відповідних посвідчень, будуть отримувати відповідну знижку з міського бюджету 25%. Члени сімей загиблих звільнятимуться від сплати житлово-комунальних послуг на  100%, а в разі наявності статусу члена сім’ї загиблого військового – на 50 %  за рахунок  міського бюджету, так як для них передбачено отримання пільги на 50%  з державного бюджету.

Прийом документів щодо звільнення від сплати комунальних послуг учасників АТО здійснюється в приміщенні Житомирської міської ради кім. 110.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here