Home Місто Майдан Корольова в Житомирі прикрасили сотнею прапорів з усієї країни. ФОТО та...

Майдан Корольова в Житомирі прикрасили сотнею прапорів з усієї країни. ФОТО та ВІДЕО

110

Активістка Майдану Катерина Валевська за 4 місяці об’їздила майже усю країну. До Житомира вона завітала 26 лютого і представила в центрі міста 100 жовто-блакитних прапорів. Вже незабаром ця колекція відправиться у музей на Західній Україні, де для такої патріотичної експозиції виділили 30 метрів квадратних.

Катерина родом із Миколаївської області, більше десяти років проживає у Києві і донедавна була звичайною вчителькою російської мови та літератури. Побачене і пережите за період революційних подій дуже змінило жінку і тепер вона розмовляє лише українською, вболіває за справжні українські цінності і мріє, що разом з перемогою в Україну прийде нове піднесення.

В тому, що країна має потенціал для цього активістка не сумнівається. Її незвична поїздка дозволила не лише побувати в містах і селищах, про які раніше не знала, але й побачити, які по-справжньому щирі, добрі та привітні люди там живуть. Їх сил і наснаги вистачить на багато, а нинішні трудноші просто варто пережити спільно.

Усі прапори, які Валевська привезла до Житомира, вона збирала самостійно. На якусь конкретну цифру не орієнтувалася і навіть зараз не береться сказати, скільки їх буде ще. Дніпропетровськ, Донецьк, Маріуполь, Крим, Львів, Одеса – усі великі міста і найменші села залишили свій вклад у цій колекції. Вони бажають своїй країні процвітання, закликають інших відчути себе українцями і не спинятися ні перед чим. Свого часу саме так зробила й пані Катерина і результат  її незвичйної поїздки не може залишити нікого байдужим.

Прапори списані майже повністю, на деяких з них сліди від диму і навіть пошкодження після боїх. Їх передавали звичайні люди, школярі, активісти, побратими, з якими доля звела Валевську на Майдані, а також свої бойові знамена із передової дарували бійці різних бригад. Знайшлося місце у колекції й для житомирського прапора, який Катерині передали 10 січня цього року.

Житомиряни могли оглянути виставку під стінами ОДА та навколо пам’ятника Корольову, а також приєдналися до молитви священика Михайлівського собору за розстріляних героїв "Небесної сотні" та загиблих за період війни на Донбасі. По завершенню заходу усі присутні поставили лампадки до стенду "Небесної сотні" і виконали гімн України.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в альбомі Першого житомирськогов соцмережі

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here