Листковий штрудель випікають 30 хвилин

13.09.2017

 

 — Декілька років тому знайшла рецепт пирога з грибами. Спочатку не вірила, що листкове тісто та гриби — сумісні. Думала, таке лише для солодкої випічки. Але грибний штрудель виявився смачним, — говорить 54-річна Тамара Поліщук із Житомира.

Для пирога Тамара Миколаївна використовує 200 г листкового тіста, 500 г свіжих печериць, одну цибулину, два зубчики часнику, двоє курячих яєць, 1 ч. л. вершкового масла та 0,5 ч. л. олії. Сіль і перець додає за смаком.

— Розморожую листкове тісто за кімнатної температури. Ріжу цибулю кубиками й обсмажую в вершковому маслі до м'якості. Тонкими скибками нарізаю гриби та додаю їх до цибулі. Смажу до готовності. Потім варю яйця. Коли охолонуть, очищаю та нарізаю кубиками.

Подрібнюю часник. Додаю все до грибної суміші. Солю й перчу начинку. Змащую деко олією та викладаю шар тіста. З одного краю висипаю грибну начинку і складаю навпіл. Пласт не має бути надто широкий. Якщо куплене тісто має квадратну форму, розрізаю його і готую два невеликих штруделі.

Пиріг випікає 30 хв. за температури 220°С. Подає з чаєм. Страва розрахована на чотирьох осіб.

Джерело: Gazeta.ua


 
Новини Кіно та ТБ
Загрузка...
Загрузка...
Програма телепередач
Весною житомиряни могли подати власний сценарій відео для участі у щорічному конкурсі концепцій відеороликів «Житомире! Я люблю тебе!». Організатором...
  З  нагоди Дня міста 9 вересня на майдані Соборному відбувся Третій Всеукраїнський фестиваль військових духових оркестрів «Ми єдині!». На початку...