Home Місто Командування 26 бригади пишається своїм бійцем – 28 річним капітаном Русавським

Командування 26 бригади пишається своїм бійцем – 28 річним капітаном Русавським

119

Минуло більше півтора року з того часу, як у військовій частині – польова пошта В3231 проходить службу капітан Русавський Віктор Сергійович на посаді командира 6-ої гаубичної самохідно-артилерійської батареї 2-го гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону.

За цей короткий термін офіцер зарекомендував себе, як вимогливий до себе та свого колективу військовослужбовець, взірець виконання службових обов’язків та дотримання особистої дисципліни.

Народився Віктор Сергійович 16 вересня 1987 року на Вінничині в селищі Балин у родині службовців. На відміну від батька, син обрав військову службу в Збройних Силах України. Розпочав свій військовий шлях Віктор у 2003 році зі вступу до Мукачівського військового ліцею з посиленою фізичною підготовкою, яке через два роки успішно закінчив. У 2005 році вступив до Військового інституту ракетних військ і артилерії Сумського Державного університету. Військову присягу на вірність народу України прийняв 4 вересня 2005 року. В 2006 році курсант Віктор Русавський був переведений для подальшого навчання до Львівського інституту Сухопутних військ Національного університету «Львівська політехніка», яке закінчив у 2009 році.

Із 2009 до 2013 року проходив службу в Збройних Силах України на посадах командира протитанкового артилерійського взводу – старшого офіцера на протитанковій артилерійській батареї;  командира гаубичного артилерійського взводу – старшого офіцера на гаубичній артилерійській батареї; офіцера штабу 11 окремої артилерійської бригади м. Тернопіль
З 2013 року і до цього часу проходить службу на посаді командира батареї у військовій частині – польова пошта В3231, яка дислокується у м. Бердичів, що на Житомирщині.

За час проходження військової служби в частині капітан Віктор Русавський особистим прикладом показав, яким повинен бути військовий-професіонал. Ще з самого початку першої хвилі мобілізації Віктор Сергійович зіштовхнувся з низкою труднощів, пов’язаних з проведенням мобілізації. Проте незламний характер, стійкість та витримка капітана допомогли йому скріпити військовий колектив батареї, що на 95% складається з мобілізованих військовослужбовців. Це дозволило батареї виконати вогневі завдання на оцінку «добре» під час проведення тактичних навчань на 240-му Центрі підготовки підрозділів, що на Житомирщині, та 233-му загальновійськовому полігоні, що на Миколаївщині.

Із кінця липня 2014 року Віктор Русавський виконував свої обов’язки разом із підлеглим особовим складом батареї в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької області. За цей період військовослужбовці батареї стали справжньою родиною. Номер обслуги рядовий Михайло Федоров стверджує, що такої турботи, підтримки та піклування про особовий склад не відчували навіть у цивільному житті.
За останній тиждень на передовій особовий склад виконав 6 виходів на визначені вогневі позиції та всі поставлені завдання вищого командування. Із зони АТО батарея повернулась у повному складі.

Особовий склад батареї дуже поважає свого командира, адже він завжди давав правильні вказівки та настанови, дбаючи про кожного підлеглого.

Командування та особовий склад військової частини – польова пошта В3231 також пишається капітаном Русавським Віктором Сергійовичем та ставить його за приклад усьому особовому складу Збройних Сил України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here