Home Місто Ігор Гундич: Житомирщина – одна з небагатьох областей, яка комплексно відновлює школи

Ігор Гундич: Житомирщина – одна з небагатьох областей, яка комплексно відновлює школи

169

Відновлюючи опорні навчальні заклади області, використовуємо лише комплексний підхід – утеплення ззовні, реконструкція всередині школи, ремонт доріг та переоснащення класів.

На цьому акцентував голова Житомирської ОДА Ігор Гундич вчора, 13 березня, у програмі «Відкрита студія» на телеканалі «Союз-ТВ».

«У сфері освіти ми «сповідуємо» комплексний підхід і в цьому напрямку Житомирщина – одна з небагатьох областей. Якщо ми говоримо про опорні школи, то в першу чергу ми утеплюємо її зовні для того, щоб зекономити на опаленні приміщень. Наступний етап – ремонтуємо дороги до опорної школи та її відділень. Далі – ми займаємось внутрішніми роботами. Якою яскравою школа є ззовні, такою ж вона має бути і всередині. Тоді у дітей з’являється натхнення і бажання в таку школу ходити й навчатись», – зазначив Ігор Гундич.

Керівник області наголосив, що разом із освітньою реформою змінюються самі підходи до навчання. Адже сьогодні не тільки відновлюються навчальні заклади, а й вчителі навчаються новим методам викладання.

Крім цього, близько 14 млн грн у 2018 році спрямують на оснащення природничих кабінетів в опорних школах області.

"Ми розподілили 14 млн грн субвенції на закупівлю класів фізики, хімії, географії, біології та математики. Раніше, перебуваючи з робочими поїздками у районах, заходив у такі класи і не бачив нічого нового, крім мультимедійної дошки та проектора. Тому ми змінили підхід до оформлення природничих класів. За моїм дорученням в ОДА розробили сучасні дизайни кабінетів. І ті райони та громади, які зроблять у класах внутрішній ремонт по нашому зразку, отримають нове обладнання та парти. Я думаю, що саме такий підхід даватиме позитивні результати. Адже коли класи стануть сучасними, то і дітям буде приємно навчатись. А наша задача – не просто говорити про освітню реформу, а зробити все для того, щоб її відчували батьки, учні, вчителі», – підкреслив голова ОДА.

Також у 2018 році планується закупити 20 шкільних автобусів за рахунок державної субвенції у співфінансуванні з місцевими бюджетами.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here