Home Місто Губернатор Житомирщини нагородив ветеранів УПА

Губернатор Житомирщини нагородив ветеранів УПА

85

 

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін зустрівся із бійцями Української повстанської армії. Вперше обласна влада приділила увагу саме цій категорії захисників.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Так, 7 травня очільник області особисто вручив почесні грамоти облдержадміністрації «За мужність та героїзм, виявлені у боротьбі за незалежність українського народу у Другій світовій війні» Степану Линишину та Василю Шимко.

Загалом в області на сьогодні проживає 21 ветеран УПА. Але, зважаючи на поважний вік та стан здоров’я, не всі змогли приїхати до Житомира на зустріч із керівництвом області.

«Поряд з нами люди, які 70 років тому проливали свою кров за нашу свободу. Ветерани УПА живуть майже в кожному районі нашої області, яка є справжньою колискою зародження Української повстанської армії», – наголосив Сидір Васильович.

Голова облдержадміністрації підписав розпорядження №167-к від 07.05.2014, за яким кожен ветеран УПА Житомирської області отримає одноразову грошову допомогу у розмірі 2 тис. грн.

«Це наше багатство, адже ці люди несуть в собі національну пам’ять. Ми повинні набувати правду про Другу світову війну від живих свідків тих страшних подій», – сказав Сидір Кізін.

За словами Сидора Васильовича, наша незалежність сьогодні опинилася під загрозою. Щоб врятувати її, по всій країні, у тому числі і на Житомирщині, створюється батальйон територіальної оброни. До їх лав запрошуються всі, хто прагне захищати Батьківщину.

Довідково: Житомирщина вважається справжньою колискою Української повстанської армії. Адже ще восени 1921 року на теренах нашої області діяли збройні формування під назвою «Українська повстанська армія». У 1940-х роках за незалежність України боролася підпільна формація «УПА – поліська Січ» під проводом отамана Тараса Бульби-Боровця, ОУН (Мельника) та ОУН (Бандери), які згодом об’єдналися в одну потужну силу – Українську Повстанську Армію.



 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here