Home Місто «Герої не вмирають»: у Житомирі презентували книгу про загиблих у зоні АТО...

«Герої не вмирають»: у Житомирі презентували книгу про загиблих у зоні АТО воїнів-земляків. ФОТО

226

З весни 2014 року на Сході країни за час бойовх дій загинуло більше 240 бійців з Житомирської області, частина з них – житомиряни або військовослужбовці 95 бригади з інших міст.

З ініціативи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Житомирі підготували та видали книгу «Герої не вмирають», куди увійшли історії про життя та військові подвиги 38 земляків – учасників АТО, які захищали країну у складі підрозділів ЗСУ та добровольчих батальйонів.

Це видання 20 жовтня презентувала керівник Центру Ольга Юрченко у сесійній залі міськради. Вона наголосила, що було важливо не просто зібрати біографії загиблих захисників, але й передати у текстах ту теплоту, з якою про них згадують рідні, друзі, бойові побратими. За словами Юрченко, досвід роботи над такою книгою у співробітників Центру не було, але вона дякує за підтримку видавцеві Віктору Котвицькому.

Серед 38 загиблих військових і добровольців, про яких розповідається на сторінках книги, – один Герой України і чотири Народні Герої України, а також відзначені орденом «За мужність», орденом Богдана Хмельницького, нагрудним знаком "За оборону Донецького аеропорту" та іншими військовими нагородами.

У залі зібралися рідні 38 героїв – батьки, дружини і діти, брати, сестри, дідусі та бабусі. Також на заході були присутні десантники 95 бригади і 199 навчального Центру ВДВ, представники військкомату, Житомирського військового інституту ім.С.Королова, волонтерських та громадських організацій, капелани.

Усім їм Ольга Юрченко, заступник міського голови Матвій Хренов та завідувач сектору державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Житомирській області Валерій Логвінов передали книгу «Герої не вмирають».

До присутніх звернувся настоятель Свято-Михайлівського собору о.Богдан Бойко відзначаючи, що неодноразово і сам був на передовій – в окопах та бліндажах разом з воїнами. Головне для наших захисників, зауважив він, відчувати підтримку свого народу. Священик просить молитися за кожного бійця, молитися за мир і спокій в країні, згадувати у молитвах усіх загиблих за країну, вшановуючи їх пам’ять. Також о.Богдан просить не забувати, що в країні війна і перемогти ворога можна тільки разом, тож кожен має визначити для себе той напрямок, де його допомога буде найбільш потрібною.

На завершення зустрічі пролунали пісенні композиції від музичного колективу 95 бригади та дитячого хору «Глорія».

Юлія ДЕМУСЬ


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here