Home Місто Фахівці оприлюднили результати дослідження атмосферного повітря у Житомирі

Фахівці оприлюднили результати дослідження атмосферного повітря у Житомирі

98

В Житомирській області відповідно до Плану моніторингових досліджень  навколишнього середовища на 2017 рік проводились дослідження атмосферного повітря. Як повдомляє ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», за 9 місяців поточного року було проведено 2165 досліджень в 301 точці на території області.

Вимірювання проводились на перехресті автошляхів, в захисних зонах підприємств, на території дитячих садочків, шкіл та лікувальних закладів на вміст шкідливих хімічних речовин таких як пил, азоту діоксид, вуглецю оксид, сажі, сірчистого ангідриду, формальдегіду, фенолу, свинцю тощо. Серед усіх проведених вимірів в 14 досліджених зразках виявлено відхилення від гранично допустимої концентрації, що становить 0,6% від усіх вимірів. Перевищення ГДК виявлено по таких речовинах як пил та азоту діоксид в м. Житомир (перехрестя вулиць з інтенсивним транспортним рухом) та у Бердичівському районі (с.Гришківці, автомагістраль). Про не відповідність гігієнічним нормативам були проінформовані органи місцевого самоврядування.

За результатами лабораторних досліджень атмосферного повітря можна дійти до висновку, що перевищення фіксувались на автомагістралях з інтенсивним транспортним рухом в м. Житомир та Бердичівському районі. В інших точках моніторингових досліджень ( СЗЗ підприємств, котельні, території дитячих садочків та шкіл, лікувальні заклади) перевищення ГДК не виявлено.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here