Home Місто Для житомирських студентів майстер-класи провели музиканти з Дрездена

Для житомирських студентів майстер-класи провели музиканти з Дрездена

142

Викладачі та студенти Житомирського коледжу культури імені Івана Огієнка протягом 11-16 квітня вдосконалювали професійну майстерність у німецьких музикантів.

Так, свої майстер-класи в закладі проводили доцент Дрезденської вищої музичної школи ім. К.М. Вебера, соліст Дрезденського оперного театру Кристоф Гербет та концертмейстер групи кларнетистів, член ансамблю «Юнайтед Берлін» Геза Барта. Про це інформують на сайті ОДА.

Протягом шести днів німецькі гості читали цікаві лекції та ділилися своїм досвідом. До речі, Кристоф Гебер вже вдруге відвідав коледж культури.

Цього разу музиканти привезли із собою набір кларнетових тростей та продемонстрували унікальне звучання кожної із них. Слухачі та лектори спілкувалися за допомогою перекладача. Проте, як стверджують студенти, мова музики не потребує перекладу. Коли звучать музичні інструменти, однакові емоції виникають як в українських, так і в німецьких слухачів.

 

Під час майстер-класів Кристоф Гебер та Геза Барта розповіли викладачам і студентам відділу духових інструментів про особливості виконання різних музичних композицій, а також поділилися своїми секретами підготовки до виступів на великій сцені.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here