Home Місто Для майбутніх журналістів у Житомирі військові влаштували навчання на полігоні

Для майбутніх журналістів у Житомирі військові влаштували навчання на полігоні

134

У селищі Гуйва Житомирського району проходить підготовка журналістів до «польових умов». Спільно з Житомирським військовим інститутом ім. С. П. Корольова та Житомирським державним університетом ім. І. В. Франка військовослужбовці проводять тренінг для майбутніх журналістів.

Усі бажаючі з факультету журналістики та видавничої справи й редагування, а також викладачі, які є фахівцями за різними напрямками журналістики отримали можливість ознайомитися з особливостями даної професії.

Зокрема, 15 травня в ЖДУ ім.І.Франка було 4 лекції, на одній з яких виступав Олександр Райковський – журналіст та військовослужбовець висвітлив тему: «Протиборства. Збройні сили України.».

Не менш цікавим був тренінг з підготовки журналістів безпосередньо у військовій частині у 16 травня. Студенти разом із викладачами пройшли фізпідготовку до зони обстрілу противником, одягали екіпіровку (каску та бронежилет) і спробували викопати окоп для сховища від обстрілів. А також побували в імітованій ситуації обстрілу на блок-пості супротивником. За розробленою та опрацьованою стратегією повинні були евакуюватися з місця бойових дій під захистом солдатів.

Заняття будуть подовжуватися 17 та 18 травня, після чого студенти та викладачі отримають сертифікат про проходження тренінгу з військової журналістики.

Фото і текст: Тетяна Монько

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here