Home Місто Депутати Житомирської облради погодили збільшення розміру премії ім.І.Огієнка до 10 тисяч гривень

Депутати Житомирської облради погодили збільшення розміру премії ім.І.Огієнка до 10 тисяч гривень

112

Переможці Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка, яка присуджується щорічно у 5-ти номінаціях, отримуватимуть грошову винагороду у розмірі 10 тисяч гривень, а загальний фонд премій становитиме 50 тис. грн.

Відповідну пропозицію управління культури ОДА підтримали сьогодні, 21 червня, депутати обласної ради під час засідання комісії з питань бюджету і комунальної власності.

«З такою пропозицію до нас звернувся комітет із присудження премії. На сьогоднішній день сума премії нижча, ніж мінімальна заробітна плата. Тому враховуючи актуальність та соціальну важливість премії, її розмір варто збільшити з 3 до 10 тисяч гривень», – зазначила заступник начальника управління культури ОДА Світлана Дзядевич.

Також депутати запропонували звернутися до Кабінету Міністрів України, аби грошова винагорода виплачувалася із державного бюджету, а не обласного, так як це премія всеукраїнського рівня.

Довідково. Премія присуджується за заслуги у розвитку національної духовної культури, утвердження української державності, міжнаціональної та міжконфесійної злагоди у номінаціях: «Література», «Мистецтво», «Освіта», «Наука», «Громадська, політична та духовна діяльність».

Премія присуджується особам або групам осіб незалежно від місця проживання, національності, статі, віросповідання, расової приналежності, стану здоров’я, громадянства. Премія може присуджуватись посмертно, якщо померлий кандидат у лауреати висувався за життя. Премія, присуджена групі осіб, розподіляється рівними частинами між усіма лауреатами.

Право висунення претендентів на здобуття Премії належить осередкам Всеукраїнського товариства Івана Огієнка, творчим спілкам, громадським об’єднанням, установам, організаціям, науковим, освітнім, культурним, церковним закладам, що діють як в Україні, так і за її межами. Також право на висунення претендентів на здобуття Премії мають лауреати попередніх років за умови, що вони не входять до складу комітету з Огієнківської премії відповідного року.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here