Home Місто День пам’яті: 4 роки тому в зоні АТО загинув десантник 95 бригади...

День пам\’яті: 4 роки тому в зоні АТО загинув десантник 95 бригади Артур Пушанко

384

19 липня 4 роки тому під час виконання бойового завдання загинув Пушанко Артур Олександрович.

Він народився 30 грудня 1993 року. Навчався в  ЗОШ № 28. Закінчивши школу, юнак вступив до Житомирського інституту медсестринства,  закінчив його, потім  два роки навчався в Агроекологічному університеті. Далі – пішов на строкову службу до армії, потрапив до 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України, а потім у ній залишився служити солдатом-контрактником.

Читайте також: У зоні АТО з 19 липня загинули двоє 20-річних десантників з Житомира: Артур Пушанко та Артем Стриженко

Командир відділення 2-ї аеромобільно-десантної роти першого аеромобільно-десантного батальйону 95-ої окремої аеромобільної бригади Артур Пушанко з перших днів став учасником антитерористичної операції. Спочатку був Крим, потім м. Слов’янськ, згодом особовий склад перекинули під Луганськ.

Побратими згадують про юнака,  який був серед них наймолодшим, з неабияким теплом: «Він мав надзвичайну витримку, у найскладніші миті знаходив  потрібні слова підтримки, умів заспокоїти старших за себе товаришів, його життєвий оптимізм та гумор  не раз допомагали у ситуаціях найбільшого напруження». Ніхто з бійців не бачив його сліз, відчаю або страху.

Читайте також: У Житомирі прощалися з 20-річним десантником-контрактником Артуром Пушанком

19 липня 2014 року під містом Лисичанськом Луганської області під час виконання бойового завдання із знищення блок-поста терористів група  бійців потрапила у засідку. Командир відділення сержант Пушанко Артур Олександрович загинув від численних кульових поранень, прикриваючи від обстрілу свого підлеглого. У Героя залишилися батьки.

Посмертно Пушанко Артур Олександрович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Читайте також: У Житомирі відкрили меморіальну дошку загиблому десантнику – 20-річному Артуру Пушанку. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here