Home Місто День Героїв у Житомирі: покладання квітів, хода, концерт та перегляд фільму

День Героїв у Житомирі: покладання квітів, хода, концерт та перегляд фільму

173

Житомиряни 23 травня відзначили День Героїв України урочистою ходою вулицями міста та концертом патріотичних пісень на вулиці Михайлівській.

Як повідомляє прес-служба міськради, розпочали відзначення покладанням квітів до пам’ятної дошки Олегу Ольжичу.

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять людей, які віддавали своє життя за свободу України. Але свобода не має бути кінцевою ціллю, ми маємо вміло користуватись нею, аби створити сильну та процвітаючу країну", – наголосив Сергій Сухомлин, Житомирський міський голова.

Разом із громадськістю представники влади поклали квіти до пам’ятної дошки Олегу Ольжичу. Далі близько двох сотень житомирян сформували колону і вирушили вулицями міста до могили Миколи Сціборського та Омеляна Сенника.

"Микола Сціборський та Омелян Сенник загинули у боротьбі з окупантами. Сьогодні на Сході України наші воїни теж гинуть у боротьбі із окупантами. Час минає, ворог лишається", – наголосив Віктор Брокарєв, депутат Житомирської міської ради.

Після коротких промов процесія продовжила рух через майдан Перемоги, вулицю Театральну до пам’ятної дошки Героям Небесної Сотні, де священники провели поминальну службу по загиблим героям.

Після цього декілька сотень містян зібрались на вулиці Михайлівській, де відбувся імпровізований концерт та перегляд фільму "Легіон".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here