Home Місто Опитування: Більшість людей, у яких відмінили ліфтові картки, підтримують цю ініціативу

Опитування: Більшість людей, у яких відмінили ліфтові картки, підтримують цю ініціативу

209

Після двох експериментальних місяців відміни ліфтових карток у мешканців будинків, які обслуговуються КВРЖЕПом №6, волонтери провели поквартирне опитування, аби дізнатись про те, як цей експеримент сприймають самі житомиряни.

Із 3729 опитаних квартир 2237 чоловіки кажуть, що хочуть відміни ліфтових карток. Експеримент із включенням вартості проїзду до квартплати їм сподобався.

Утім, проти того, щоб відміняли картки, проголосували переважно мешканці перших, других та третіх поверхів. Це 1467 голосів.

За карткової системи вони могли не платити за користування ліфтом, утім при врахуванні вартості поїздок до квартплати, сплачувати за ліфт мають усі.

Утім, перший заступник міського голови Сергій Сухомлин каже, що на виконком буде винесено проект рішення про звільнення мешканців перших поверхів від плати за технічне обслуговування ліфту.

«З 1 липня мешканцям будинків ВЖРЕП №6 оплата за користування ліфтом буде включена до квартплати. Ліфтові компанії будуть вчасно отримувати кошти за обслуговування ліфтів, що дасть змогу забезпечувати безперебійну роботу. За прикладом цих будинків поетапно будемо відміняти картки у всьому місті»,- каже Сухомлин.

Нагадаємо, що при користуванні карткою одна поїздка у ліфті коштує 25 копійок. Відповідно за 1 картку на 100 поїздок люди платять 25 гривень.

При внесенні вартості користування ліфтом до квартплати, ця сума буде значно меншою. Наприклад, квартира у 46 квадратних метрів буде платити за ліфт 15 гривень у місяць.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here