Home Місто Артилеристи 95 бригади стріляли з ”Градів” на Дніпрі

Артилеристи 95 бригади стріляли з \”Градів\” на Дніпрі

117

Житомирські десантники вперше за історію реактивної артилерії здійснили ведення вогню з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» з поромної переправи.

Так, поблизу Києва, в рамках тактичних навчань з бойовою стрільбою 95 окремої десантно-штурмової бригади ВДВ, на поромі з комплекту понтонно-мостового парку, під час форсування річки Дніпро, підрозділ реактивної артилерії наніс вогневі ураження умовному противнику будучи на плавучих засобах.

За сценарієм навчань, реактивний артилерійський взвод, веденням вогню зупинив висування противника на заздалегідь підготовлені рубежі. Цим реактивники забезпечили подальші успішні дії передового загону річного десанту під час форсування водної перешкоди.

Необхідно відзначити, що успіх даного завдання залежав від високого професійного рівня підготовки артилеристів, навченості понтонерів та застосування новітніх навігаційних засобів. Реактивний артилерійський підрозділ 95 бригади за злагоджені дії та точність ведення вогню отримав оцінку «добре» від керівництва навчань.

До речі, дані тактичні навчання проходили у тісній взаємодії із інженерними військами та підрозділами оперативного забезпечення Збройних Сил України, а також армійської авіації.

Керівник навчань – командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Забродський відзначив, що подібний спосіб ведення вогню використовувався ще за часів Другої Світової війни, проте в історії реактивної артилерії – вперше.

– У Високомобільних десантних військах береться до уваги найкращі та найефективніші способи та методи ведення бойових дій, – наголосив генерал-лейтенант Михайло Забродський. – Можливо, даний досвід може знадобитися і під час виконання завдань в районі проведення антитерористичної операції, визволяючи окуповані населені пункти Донбасу.

Необхідно відзначити, що саме у Високомобільних десантних військ постійно розробляються та впроваджуються нестандартні та креативні методи підготовки. Навчання та тренування частин та підрозділів ВДВ завжди проходять у тісній взаємодії з різними видами і родами військ (сил), активно застосовується специфічна військова техніка. Саме завдяки цьому, українські десантники виконували та продовжують виконувати найскладніші бойові завдання, за що користуються великою повагою, довірою та авторитетом серед громадян України.

Прес-служба командування ВДВ ЗС України

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here