Home Місто Активісти показали, яким хочуть зробити сквер Героїв України у Житомирі. ФОТО

Активісти показали, яким хочуть зробити сквер Героїв України у Житомирі. ФОТО

422

Вже кілька тижнів тривають роботи на ділянці за адресою Київська, 6 у Житомирі. Саме тут місцеві активісти й волонтери власними силами облаштовують сквер Героїв України.

Переконані, що ця ділянка належить громаді, яка свого часу буквально відвоювала її у забудовників, що зводили тут маркет АТБ. Металеву конструкцію демонтували, потім влаштували прибирання, а вже зараз демонструють проект майбутнього скверу в центрі міста.

Там має бути фонтан у вигляді червоного маку, алеї, лавки, дитячий майданчик. Користувачі соцмереж відзначають, що проект справді цікавий і має бути реалізований, а також просять, щоб місцева влада забезпечила його фінансування.

Натомість, міський голова Сергій Сухомлин неодноразово заявляв, що розглядає цей сквер як тимчасову ініціативу, але на цьому місці має бути споруда, «що відповідатиме історичній частині міста і доповнюватиме архітектурний ансамбль». За його словами, поки нема інвестора, який би запропонував хороший і відповідний проект забудови цієї ділянки на перехресті вулиць.

Активісти запрошують житомирян приєднатися до роботи або ж підтримати проект фінансово.

Для цього створили  "Благодійний фонд Житомирська громада»  і розмістили реквізити для переказу коштів: " рр 26009055808353 МФО311744 ПАТ КБ Приватбанк , номер карти Приватбанку 5169 3305 0948 9792. Благодійний внесок.

Нагадаємо, що ділянку під сквер Героїв України вже освятили.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here