Home Події Житомирянка Ніконорова здобула перемогу на Міжнародному вокальному конкурсі імені Квітки Цісик

Житомирянка Ніконорова здобула перемогу на Міжнародному вокальному конкурсі імені Квітки Цісик

432

4 квітня музична громадськість відзначила день народження американської співачки українського походження Квітки Цісик. Її ім’я відоме в усьому світі завдяки двом музичним альбомам українських народних і популярних пісень – “KVITKA” і “TWO COLORS”, – рівних яким немає у вітчизняній легкій музиці і дотепер.

Незважаючи на те, що все життя Квітки Цісик минуло в США, вона завжди усвідомлювала себе українською співачкою. Її патріотичні почуття виявилася у записах українських пісень, які стали справжнім подарунком для української громади у світі.

Україну Квітка Цісик відвідала лише один раз – у 1983 році.

Після проголошення Незалежності Квітка Цісик мріяла виступити в Україні; обговорювалася можливість її концерту під час Першого фестивалю «Червона Рута» у 1989 р. На жаль, цим задумам не судилося здійснитися – страшна хворобою зупинила її серце 29 березня 1998 року у невеликому будинку на Манхеттені у Нью-Йорку.

На пошану пам’яті Квітки Цісик протягом 2008-2011 рр. відбувалися концерти у Києві та Львові, з 2011 року проходить Міжнародний мистецький фестиваль-конкурс української пісні «Квітка» у США, Міжнародний конкурс українського романсу імені Квітки Цісик у Львові.

А цьогоріч Міжнародний вокальний конкурсі імені Квітки Цісик прошов у Києві, серед переможців – житомирянка Світлана Ніконорова.

"Нещодавно я була на Міжнародному вокальному конкурсі імені Квітки Цісик і взяла там 1-ше місце, а також за це отримала Золотий орден Квітки Цісик! Дякую своїм прекрасним педагогам! Вони не просто дали навички, але й навчили любити свою справу! Дякую моїй мамі і своій родині за шалену підтримку", – написала про свою перемогу Світлана Ніконорова у Facebook.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here