Home Події Житомиряни відзначили 100-річчя Української революції 1917 – 1921 років. ФОТО

Житомиряни відзначили 100-річчя Української революції 1917 – 1921 років. ФОТО

280

Біля приміщення Краєзнавчого музею, 17 березня, відбулись урочисті заходи присвячені річниці Української революції 1917-1921 років. Про це інформує прес-служба міськради.

Відповідно до Указу Президента 2017 рік проголошений Роком Української революції 1917-1921 років. Під час заходу пролунав гімн України у виконанні естрадного оркестру «Палацу культури» міської ради «Сурми Полісся» та Поліського ансамблю пісні і танцю «Льонок».

«Українська демократична революція, яка розпочалася у березні 1917 року стала переломним моментом української історії. Сьогодні Україна захищаючи територіальну цілісність та суверенітет від російської агресії продовжує боротьбу за незалежність розпочату Українською революцією 100 років тому», – зазначає директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Роман Насонов.

Після завершення урочистої частини, житомиряни мали можливість ознайомитись з тематичною виставкою у Житомирському краєзнавчому музеї.

Відзначення річниці спрямоване на вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, тисячолітньої історії державотворення нашого народу, визнання історичного значення подій, пов’язаних із визвольною боротьбою початку XX століття та утвердженням української державності у формі Української Народної Республіки, Української Держави і Західноукраїнської Народної Республіки та їх значення для відновлення Україною незалежності у 1991 році.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here