Home Події Житомирян запрошують на вечір пам’яті першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка

Житомирян запрошують на вечір пам\’яті першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка

178

 У Житомирі 6 березня о 15.00 в експозиції "Космос" Музею космонавтики ім.С.П.Корольова  пройде вечір пам’яті першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка.

Читайте також: Раптово помер 67-річний український космонавт Леонід Каденюк, який часто бував у Житомирі

Для житомирян він не був недосяжною легендою. Він любив Житомир, активно брав участь у заходах, що проводилися у нашому місті та з особливою теплотою ставився до музею. 

 


Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці на Буковині в родині вчителів. У 1995 році потрапив до групи космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як спеціаліст з корисного навантаження.
 
 
З 19 листопада до 5 грудня 1997 року Каденюк здійснив космічний політ на американському шатлі «Колумбія». Під час польоту виконував біологічні досліди, що були пов’язані з рослинами.
 

Каденюк – автор п’яти наукових праць, торік видав книгу під назвою «Місія – Космос». У Житомирі Каденюк відвідував заходи в музеї космонавтики, військовий інститут, а ще завітав на космічний напівмарафон  восени 2017 року.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here