Home Події З Житомира планують створити цікавий туристичний об’єкт

З Житомира планують створити цікавий туристичний об\’єкт

137

Кілька громадських організацій за підтримки міської влади вирішили активізувати роботу в напрямку перетворення обласного центру в цікавий туристичний об’єкт. З-поміж іншого, ініціаторів надихає приклад сусідніх міст, де вже знайшли свої «родзинки» і про них не лише заговорили, а ще й бюджети міські відчули певний притік коштів.

Серед можливих напрямків розвитку туризму в Житомирі варто розглянути перспективи створення комфортних умов для активного відпочинку. Так вважає керівник обласної молодіжної громадської організації «Центр розвитку туризму» Микола Костриця:

«Це і система маркованих вело маршрутів, для розвитку вело туризму і вело екскурсій в Житомирі і навколо Житомира є чудові умови і тут би кияни що вихідних приїздили. Це і розвиток скелелазіння, і лижного спорту, і рогейну, який сьогодні набуває популярності, сплави на байдарках й інші види активного відпочинку»

До того ж, Житомир може стати фестивальним центром, варто лише розпочати, кажуть активісти. Сьогодні місто потребує негайного створення туристично-інформаційного центру, в якому була б зосереджена вся інформація, необхідна туристу – і активному, і потенційному.

Міський голова не проти. Володимир Дебой погоджується, що туристична галузь може стати одним з джерел наповнення бюджету і готовий співпрацювати в цьому напрямку з громадськими організаціями.

Поки що домовились, що варто висувати більше ідей і дізнатися, що з цього приводу думають житомиряни. А для цього запланували провести дослідження громадської думки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here