Home Події Вперше на Житомирщині відбудеться Всеукраїнський шкільний кінофестиваль

Вперше на Житомирщині відбудеться Всеукраїнський шкільний кінофестиваль

105

 Восени до Житомира завітають юні кіномани з усіх куточків України на перший шкільний кінофестиваль «ЖУК». Проект кінофестивалю став одним із переможців гранту від Житомирської облдержадміністрації 2018 року.

 

Засновниками та організаторами учнівського кінофестивалю є громадська організація «Творча студія Дрімстеп», керівник якої Богдан Яремчук розповів про фестиваль та про те, що очікувати від події цього року: «ЖУК – це кінофестиваль, який допомагає школярам реалізувати свої таланти в кіномистецтві, а під час церемонії нагородження ми робимо все, щоб вони відчули себе зірками «великого екрану». Також метою нашого фестивалю є висвітлення учасниками у конкурсних роботах важливої соціальної, або патріотичної теми».



Цього року організатори фестивалю визначили тему «Моє майбутнє – Україна». Очікується, що участь у фестивалі візьмуть 100 команд зі всієї України.

 

«У 2018 році кінофестиваль вийшов на всеукраїнський рівень. Ми проведемо велику церемонію нагородження вже восени. Очікуємо на яскраві роботи, оскільки діти будуть знімати літом, а не зимою, як було минулі роки. Загалом плануємо, що участь візьме понад 800 школярів», – наголосив на цьогорічних нововведеннях Богдан Яремчук.

 

В рамках фестивалю організатори проводять серію майстер-класів з режисури та написання сценаріїв, відеозйомки та основ монтажу, а також акторської майстерності. Періодично проходять практичні заняття, на яких протягом двох  годин знімаються та готуються відеороботи.

 

Переглянути відеороботи минулого року, ознайомитися з вимогами конкурсу та зареєструвати свою команду можна на сайті конкурсу – http://zhukfest.com/.

 

Роботи будуть прийматися до 14 жовтня.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here