Home Події В житомирській бібліотеці презентували книгу-панораму, сторінки якої прикрасили роботи дітей

В житомирській бібліотеці презентували книгу-панораму, сторінки якої прикрасили роботи дітей

149

В Житомирській обласній бібліотеці для дітей продовжують святкувати 75-річчя закладу і днями представили там унікальну книгу-панораму, до створення якої приєдналися усі партнери та друзі бібліотеки.

Зокрема, на спеціальній творчій галявині співробітниці бібліотеки презентували свої досягнення та досягнення своїх юних відвідувачів за останній рік, зустрічали творчих гостей та колективи.

Сама ж книга-панорама складалася з різноманітних мистецьких робіт – малюнки, вироби з пластиліну, бісеру, вишивка, вязання, різноманітні доробки у техніці квілінг та інше. З-поміж всього особливу увагу привернув вязаний фасад бібліотеки та обємне зображення фото бібліотеки у згадуваній техніці квілінг.

Книга складатиметься з семи частин, кожну з яких прикрають речі ручної роботи.  Ті, які у книгу не вмістилися, розвісили на книжкових стелажах та по залах бібліотеки.

Крім цього, юні учасники фотопленару  із музичної школи теж представили свої  малюнки гостям і запевнили, що при потребі готові виступити ілюстраторами да збірок свої творчих друзів із літературної студії гімназії № 25, які також зачитали свої поезії на заході.

Загалом, свої доробки для книги-панорами під назвою "Про улюблену бібліотеку словом, пензлем і пером" додали вихованці МГО "Арт-село", Житомирська ЗОШ-інтернат № 1, КНЗ Житомирська спеціалізована школа-інтернат, відділ "Початкова художня освіта" Житомирської музичної школи № 2, ЖМЦНТТУМ та інші.

Як повідомила директор бібліотеки Ольга Лепілкіна, у 2013 році їм вдалося виграти грант "Бібліоміст" і тепер мають 10 компютерів разом з необхідними додатками, за якими безкоштовно працюють відвідувачі бібліотеки. Крім цього, стали переможцями національних конкурсів серед бібліотек і бібліотекарів та видали краєзнавчий збірник.

Під час презентації книги-панорами житомирянка Лариса Бойко виконала гімн бібліотеки "Храм духовний", а директор "Арт-села" Олена Гузенко роздала календарики на наступний рік, на яких зображені малюнки її вихованців на космічну тематику. Усіх відвідувачів по завершенню дійства пригостили солодощами.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото у альбомі Першого житомирського в соцмережі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here