Home Події В Житомирі триває виставка народного художника України Леоніда Шелудька

В Житомирі триває виставка народного художника України Леоніда Шелудька

340

17 жовтня у Житомирському державному університеті імені І.Франка відбулось урочисте відкриття виставки народного художника України  Леоніда Шелудька.

Про це повідомляє прес-центр університету.

Леонід  Шелудько – справжній співець Поліського краю. Образ вічної живописної благодаті, вічного сонця, зелені, літа, квітів панує на його полотнах. Його внесок у розвиток культури нашого краю грандіозний. У пейзажних композиціях Леоніда Миколайовича усю напругу природи знімають небо, доброзичливі обрії та чутливі поліські узбіччя. Значна частина картин художника створена на основі української народної пісні. Автор вдало передає неймовірні пейзажі Поліського краю.

Діятиме експозиція до 30 жовтня 2014 року.

Нагадаємо, що Леонід Миколайович Шелудько народився 27 жовтня 1944 року в Німеччині. Навчався в Одеському державному художньому училищі імені М.Б. Грекова та у Київському державному художньому інституті на живописному факультеті. Йому дуже цікаво було працювати  зі справжніми майстрами пензля. Його Вчителями, педагогами були О.М. Лопухова, Л.І. Вітковський, В.І. Гурін. Леонід Миколайович бере активну участь у багатьох виставках, неодноразово організовує і персональні виставки. Його роботи зберігаються  в багатьох експозиціях музеїв України, в приватних колекціях України, Німеччини, Франції, США, Росії, Болгарії, Норвегії, Марокко, Ізраїлю, Польщі, Югославії, Швеції, Канади, Голландії, Словаччини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here