Home Події В Новограді-Волинському проведуть фестиваль ”Лесині джерела”

В Новограді-Волинському проведуть фестиваль \”Лесині джерела\”

210

Наприкінці тижня на маленькій Батьківщині всесвітньовідомої поетеси Лесі Українки – у м. Новоград-Волинський, відбудеться Міжнародне свято літератури і мистецтв "Лесині джерела", яке щорічно збирає прихильників творчості та поціновувачів таланту нашої видатної землячки. Свято триватиме три дні, починаючи з п’ятниці, 29 липня.

В п’ятницю об 11.00 годині в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки пройде презентація виставки авторських робіт художниці Наталії Аксьоненко з м.Коростень. О 12.00 годині в музеї родини Косачів стартує ХІ Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки. Наукова конференція «Вона у віки майбутні йти повинна» за участю науковців, краєзнавців, шанувальників творчості Лесі Українки розпочнеться о 14.00 годині в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки. Урочисте відкриття Міжнародного свята літератури і мистецтв "Лесині джерела" відбудеться в Палаці культури імені Лесі Українки о 18.00 годині. У

часники урочистостей побачать драму-феєрію Лесі Українки "Лісова пісня" у виконанні Полтавського Академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М. Гоголя.

В суботу з 11.00 години в Молодіжному центрі відкривається виставка приватної колекції лауреата Міжнародного конкурсу "Творчість Добра" Миколи Жилюка – засновника народного Музею Хліба села Велика Цвіля Ємільчинського району. О 12.00 в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки розпочнеться літературна зустріч за участю лауреатів премії імені Лесі Українки та вручення премій імені Лесі Українки обласного відділення Українського фонду культури. О 20.00 годині в суботу 30 липня на площі Лесі Українки – урочисте привітання міського голови жителів міста та гостей Міжнародного свята літератури і мистецтв "Лесині джерела". Після чого розпочнеться вечірній концерт за участю професійних митців України та аматорських колективів Житомирської області "Нас єднають велика Леся і любов до Вкраїни свята".

Впродовж всіх трьох святкових днів з 10.00 годині можна буде переглянути експозиції музеїв Новограда-Волинського (запрошують літературно-меморіальний музей Лесі Українки, Музей родини Косачів, краєзнавчий музей та Музей льону). В міському парку культури та відпочинку працюватиме святковий ярмарок народних умільців України, на різних майданчиків виступатимуть творчі колективи.

В рамках Міжнародного свята "Лесині Джерела" відбудеться 17 Всеукраїнський конкурс автентичного співу "Животоки". Відкриття фестивалю в суботу 30 липня об 11.00 годині в міському Палаці культури ім. Лесі Українки. Учасниками конкурсу можуть стати виконавці самобутнього сольного та гуртового співу з усіх областей України без вікових обмежень. Професійні виконавці та переможці попередніх конкурсів автентичного співу (володарі Гран-Прі) у конкурсі участі не беруть можуть запрошуватись, як почесні гості.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here