Home Події У Житомирі стартував танцювальний телемарафон «Промінь Надії» на підтримку дітей з...

У Житомирі стартував танцювальний телемарафон «Промінь Надії» на підтримку дітей з особливими потребами

136

 З 05 вересня 2017 року в Житомирі розпочався благодійний телепроект танцювальний марафон «Промінь Надії» на підтримку дітей та молоді з особливими потребами (другий сезон). Нагадаємо, що перший сезон цього проекту відбувався у 2010 – 2011 роках на обласному телебаченні.

Організатори телепроекту: Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі»,  ПАТ «НСТУ» «Житомирська регіональна дирекція».  

Мета проекту: Допомога в адаптації дітей з особливими потребами шляхом участі в танцювальному марафоні; освоєння навиків танцю, артистизму, майстерності з образотворчого мистецтва дітьми з інвалідністю; допомога в здійсненні мрій дітей з особливими потребами; оздоровлення дітей та їх членів родин разом з набуттям різноманітних навичок, які допоможуть адаптуватись в суспільстві.

В ході реалізації проекту буде проведено відбір  15 хореографічних колективів для проведення телепроекту танцювального марафону.

Проект вбачає зйомку та трансляцію історій з життя дітей з інвалідністю та їх родин, участь їх у майстер-класах з образотворчого мистецтва, театрального мистецтва та хореографії.

 Учасники проекту матимуть змогу поліпшити здоров’я в таборі поблизу Бердичева,  ( протягом 7 днів) який нам радо надала БО «Відкрите серце».

Для поліпшення матеріального становища та моніторингу набутих навиків на майстер-класах буде проведено ряд благодійних аукціонів(перший аукціон в прямому ефірі).

На обласному телебаченні проходитиме у прямих ефірах танцювальний марафон за участю хореографічних колективів та дітей з інвалідністю.

Телепроект сприятиме формуванню у суспільстві  толерантного ставлення до дітей з особливими потребами,  розвитку  здібностей  дітей з   інвалідністю, набуття  ними  навичок  та певних знань з образотворчого, театрального  мистецтва,  поліпшенню здоров’я,  інтеграції  їх  у суспільство. 

Цільовою групою проекту є діти з обмеженими можливостями, їх родини,  творчі колективи м. Житомира та глядачі телепроекту. На момент початку проекту  відібрано 15 дітей з інвалідністю та буде відібрано 15 колективів хореографічного напрямку. Колективи будуть виборювати головний приз для родини де виховується дитина -інвалід. Також колективи будуть страховкою для подолання страху виступу на сцені дитини з особливими потребами. Хореографом буде поставлена танцювальні композиції де будуть танцювати колектив та дитина з обмеженими можливостями. Танцювальні колективи покажуть приклад родинам де виховуються діти –інваліди, що треба розвивати своїх дітей в різних творчих напрямках. Завдяки художнім колективам планується організувати збір коштів на потреби родин-учасників проекту.  Також кожній дитині з інвалідністю – учаснику проекту, організатори разом з партнерами здійснять одну заповітну мрію.

 Щотижня, на телеканалі Житомир, в передачі «Моя родина» транслюватимуть історію з життя дитини – учасника проекту, також будуть відзняті новині сюжети про перебіг проекту, про досягнення поставленої мети. Для дітей – учасників проекту будуть організовані різноманітні культурологічні та соціальні заходи.

Майстер – класи для дітей з особливими потребами відбуватимуться і в хореографічних колективах міста, а також в творчій лабораторії, яка відкрилась в ЗОШ №7.

Організатори заохочують сектор бізнесу до підтримки цього благодійного телепроекту, аби здійснити всі мрії дітей з особливими потребами, а також проявити підтримку родин де виховуються діти з особливими потребами.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here