Home Події У Житомирі пам’ятник конструктору Сергію Корольову одягнули у вишиванку розміром 10L. ФОТО

У Житомирі пам\’ятник конструктору Сергію Корольову одягнули у вишиванку розміром 10L. ФОТО

179

Українці 18 травня відзначають День вишиванки. З цієї нагоди у Житомирі організували ряд заходів на Михайлівській, а о 19.00 відбудеться "Вишивана хода", яка стартує з майдану Соборного.

Крім цього, у вишиванку вдягнули конструктора Сергія Корольова, пам’ятник якому стоїть у центрі міста. За словами голови Житомирської ОДА Ігора Гундича, над цією сорочкою розміром 10L тиждень працювали три житомирські майстрині. Кошти за матеріал та роботу оплатить благодійник.

У вишиванці Корольов стоятиме щонайменше кілька днів, тож житомиряни та гості міста зможуть сфотографуватися з ним, зробити селфі.

Читайте також: У центрі Житомира з`явилося графіті у кольорах поліської вишивки. ФОТО

"Безмовно, що Сергій Корольов прославив Житомирщину і ця людина заслуговує на те, щоб пам’ятник йому прикрашав центральну площу міста. Напередодні свята ми подбали, аби й він мав власну вишиванку", – поділився Гундич.

Читайте також: На День вишиванки в Житомирі буде танцювальни флешмоб, гурт «ZERNO», фільм "Спадок нації"

Також очільник області зізнався, що його вишиванку також виготовляли ті самі три майстрині. Сорочку оздобили вишитими тризубцями. Голова ОДА пожартувавв, що у нього розмір дещо менший, ніж у Корольова, але задоволений результатом роботи вишивальниць. Свою вишиванку Гундич оплатив з власної кишені.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here