Home Події У Житомир завітає американський астронавт, полковником ВПС США Рендольф Джеймс Брезник

У Житомир завітає американський астронавт, полковником ВПС США Рендольф Джеймс Брезник

243

 "Друзі, ми раді запросити вас на зустріч з американським астронавтом, полковником ВПС США Рендольфом Джеймсом Брезником, яка відбудеться 16 березня о 16 годині в приміщенні експозиції "Космос".

Зустріч буде проводитись у форматі запитань та відповідей. На вас очікує цікава презентація від астронавта", – йдеться на сторінці Музеї космонавтики у соцмережі.

Брезник перший політ здійснив на «Спейс шаттл» — STS-129 протягом 16-27 листопада 2009 року. Провів у космосі 10 дібп 19 годин 16 хвилин 13 секунд. Здійснив два виходи у відкритий космос, тривалість позакорабельної діяльності (ВКД) — 11 годин 50 хвилин.

Другий політ як бортінженер у складі корабля Союз МС-05 розпочався 28 липня 2017 року. Бере участь у роботі 52-ї та 53-ї експедицій на Міжнародній космічній станції. У жовті 2017 року здійснив три виходи у відкритий космос. 5 жовтня Р. Брезник та Марк Ванде Хей здійснили позаплановий вихід у відкритий космос під час якого було здійснено ремонт механізму захоплення крана-маніпулятора Канадарм-2.
 
Роботи тривали протягом 6 год. 55 хв. 10 жовтня Р. Брезник та М. Ванде Хей під час робіт змастили новий захоплючач на Канадарм2, а також встановили нови камери на поверхні станції.


20 жовтня Р. Брезник та Дж. Акаба протягом 6 год. 49 хв. замінили блок освітлення в телекамері на Канадарм-2, встановили ще одну камеру, замінили елемент електрообладнання на Dextre і зняли термізоляційне покриття з двох блоків МКС.


Американський астронавт NASA Ренді Брезник розгорнув прапор України на Міжнародній космічній станції.

Читайте також: Житомирян запрошують на вечір пам’яті першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка

"Цей прапор у мене з минулого року, я отримав його в Дніпрі, коли там був зі своєю родиною. Там народився мій син. І тому ми повернулися туди всією сім’єю, провели кілька днів у Новомосковську, а потім ще кілька днів у Києві. Ось звідти у мене прапор. Я взяв його з собою. І я планую його привезти з собою назад", – сказав Брезник.

У Ренді Брезніка двоє дітей. Старший син Ваят – всиновлений у 2008 році хлопчик з України, а от донька Ебігейл Мей Брезнік народилася під час першої космічної місії астронавта у 2009 році. Відповідаючи на запитання про те, що він відчуватиме у космосі, коли дізнається про народження доньки, Брезнік відповів: " Хоча космічна станція велика…я не думаю, що вона зможе вмістити мою посмішку». 

Подружжя Брезнік ніколи не забувають про батьківщину сина. Для того, щоб інші дітки, які ростуть без батьків не почували себе забутими та знали, що їх теж люблять Ребека, дружина Ренді, організувала допомогу вихованцям сиротинців в Одесі, Донецьку та Дніпрі, звідки всиновили Ваята.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here