Home Події У Радомишлі відбувся показ автентичного українського одягу

У Радомишлі відбувся показ автентичного українського одягу

101

У Радомишлі Житомирської області відбувся показ автентичного українського одягу, який нині зберігають у музеях. Демонстрували вбрання звичайні жінки, серед яких були й дружини воїнів АТО.

“Глибока символічна архаїка візерунків і крою традиційного українського одягу переплелась із сучасними дизайнерськими рішеннями та баченням модних тенденцій”, – зазначили організатори заходу.

Раритетами зі скринь та з-за музейних вітрин поділилися етнографічний відділ Житомирського обласного краєзнавчого музею (традиційний поліський одяг) та учасниці творчої майстерні “Оберіг” із Бахмута в Донецькій області. Берегині не лише збирають і зберігають українське вбрання у прифронтовій зоні, а й відтворюють за старими світлинами елементи національного одягу, зокрема головні убори.

Крім дорослих колекцій одягу, глядачі побачили і сучасне українське стилізоване дитяче вбрання від Полтавського центру моди. За основу колекції “Сучасні барви України” взяті мотиви барвистих хусток. Вишукані сучасні моделі з національним колоритом глядачі побачили у колекції дизайнера Ірини Ковальової та мережі магазинів “Синій Льон”. Привернули увагу й вироби Нелі Шандор із Закарпаття. Вона представила одяг із домотканого полотна, оздоблений авторськими аксесуарами і оздобою з кераміки.

Джерело: uain.press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here