Home Події У Корнині на Житомирщині відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку

У Корнині на Житомирщині відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку

150

 У Корнині Попільнянського району на Житомирщині урочисто відкрито пам’ятник українському мислителю, поету, художнику і просвітителю Тарасу Шевченку, передає газета "День".

Відкриття пам’ятника стало значною подією у житті селища і зібрало багато жителів Корнина й району, повідомляється на сайті Попільнянської РДА. Відкриття пам’ятника відбулося  22 травня, у день 154 – річчя від дня перепоховання праху Великого Кобзаря на Чернечій горі у Каневі.  Подію, що відбулася 154 роки тому, українці традиційно відзначають як свято повернення Кобзаря до свого рідного народу, для якого він став національним пророком.

Пам’ятник встановлено за сприяння керівництва Корнинської селищної ради. Головним ініціатором, замовником і організатором усіх робіт виступив Корнинський селищний голова Анатолій Мізерний.

До учасників урочистостей звернулися представники районної та селищної влади, які наголосили, що кожен українець повинен знати наших героїв, а особливо таких, як Тарас Шевченко, який протягом усього життя боровся за незалежність своєї Батьківщини та за гідне і вільне життя її народу. Представники влади привітали корнинчан із такою визначною подією та побажали мирного неба над головою і гідного життя у незалежній європейській Україні.

На завершення заходу його учасники поклали до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку квіти, вшановуючи пам’ять Великого Кобзаря.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here