Home Події У бібліотеці ім.О.Ольжича презентували «Книгу рекордів Житомира» та «Краєзнавчий календар пам’ятних дат...

У бібліотеці ім.О.Ольжича презентували «Книгу рекордів Житомира» та «Краєзнавчий календар пам’ятних дат на 2017 рік»

126

 У Житомирській бібліотеці ім. Ольжича  презентували дві книги кандидата історичних наук, депутата Житомирської міської ради Геннадія Махоріна.

«Ця робота-це частина моєї просвітницької місії, яку я виконую. В чому виражається мій підхід подачі матеріалу у нас є усталені імена, ікони,припустимо, Максим Рильський, Андрій Малишко це авторитет, яких не похитний, визнаний уже десятиліттями, роками, але разом з тим поряд з нами живуть, чи недавно жили люди, які здавались нам звичайними і навіть вони були недооцінені, але я вважаю що треба, щоб люди пам’ятали про тих, хто себе проявив  і тому ось видані ці книги»,- розповідає Геннадій Махорін

Автор розповідає, що спробував охопити історію Житомирщини, яку довго замовчували та не хотіли публікувати, але разом з тим наголосив, що потрібно проводити просвітницьку роботу серед громади міста.


Вихід книги «Краєзнавчий календар пам’ятних дат на 2017 рік» присвячений до 110-річчя Житомирського обласного об’єднання товариства «Просвіта». На презентації були присутні представники громади міста, науковці та політичні діячі.


У доробку науковця близько 30 книг та брошур, де представлено розвиток Житомирської області у різні історичні періоди, охоплено різні галузі економіки й соціального життя: будівництво, промисловість, культура й мистецтво.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here