Home Події Сергій Лазо презентував у Житомирі книгу-проект ”Майстри часу та ще чогось”

Сергій Лазо презентував у Житомирі книгу-проект \”Майстри часу та ще чогось\”

324

З ініціативи дирекції ННІ філології та журналістики і кафедри теорії та історії світової літератури в ЖДУ ім.І.Франка відбулася творча зустріч з популярним поетом, автором хітів Віктора Павліка, Гайтани, членом Національної спілки письменників України та випускником університету 1974 року Сергієм Лазо.

Представляв відомого поета, письменника та композитора професор кафедри Володимир Шинкарук.

Сергій Лазо вже втретє зустрічається зі студентами в стінах рідного університету. Цього разу Сергій Васильович представив книгу-проект «Майстри часу та ще чогось», яка була відзначена міжнародною літературною премією ім. Г. Сковороди 2012 року. Це видання є вдалим поєднанням художнього слова, графіки та музики. Книга, окрім нового циклу ліричних мініатюр, містить унікальні переклади маловідомих українському читачеві, але дуже талановитих поетів: Бахита Кенжеєва Шота Іаташвілі, Болеслава Лесьмяна та Віри Павлової, – повідомляє прес-центр університету.

Як одна мить минула для студентів година спілкування з поетом: улюблені пісні у виконанні самого автора («Не йди, не йди…» – із задоволенням підспівували дівчата й юнаки), короткі влучні поетичні замальовки для роздумів (як-от «Сліпі нам вказують шлях»), а для підняття настрою – епатажні і надзвичайно артистично виконані теплі та зворушливі пародії на колишніх викладачів університету.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here