Home Події Прапор у центрі Житомира офіційно визнали найбільшим в Україні. ФОТО

Прапор у центрі Житомира офіційно визнали найбільшим в Україні. ФОТО

290

 Представники Книги рекордів України 24 травня завітали до Житомира, аби офіційно заявити, що прапор, який розмістили на будівлі УТОГу в центрі міста наразі найбільший із тих, що раніше в країні розгортали на фасаді будівлі.

Відповідну заяву вони підтвердили документами, які й передали організаторам під час урочистого відкриття прапора, на яке зібралося близько двох тисяч житомирян разом з родинами.

Ініціатори проекту  директор підприємства УТОГ – Олександр Єфимович та директор  компанії “Інформбюро” – Ярослав Гапоненко закликають житомирян підтримати громадсько-патріотичний проект та на своїх балконах, у вікнах квартир, на дахах будинків, підприємствах, авто, – скрізь підняти й вивісити жовто-блакитні стяги.

Свято відкрив фіналіст проекту "Голос країни" Артем Кондратюк, а  гімн країни і композицію "Ой, пливе кача" виконали артисти хорової капели "Орея".

Зокрема, виступ керівника колективу викликав найбільшу кількість оплесків, а провожали Олександра Вацека під вигуки "Браво". Під час вітального слова він говорив про завтрашні вибори та загалом ситуацію, що склалася сьогодні в східних регіонах країни.

Окрім Вацека, свої вітання зі сцени виголошували усі спонсори та партнери проекту, завдяки якому Житомир та регіон не лише змогли отримати рекорд, але підтримати патріотичний дух держави.

Спеціально для наймолодших учасників свята влаштували конкурс малюнків на асфальті. Малеча разом з батьками малювали свою любов до країни, зображуючи жовто-блакитні серця, прапори, сонце, написи "Слава Україні".

Паралельно тривав святковий концерт, а також конкурс вишиванок серед житомиряьких родин. 

Охочі придбати прапори та національну символіку бувально вилаштовувалися в чергу перед палаткою, де їх продавали за ціною виробників. Біля фонтана діяв міні-ярмарок.

На заході з нагоди відкриття найбільшого прапора після молитви настоятеля Михайлівського собору, хвилиною мовчання вшанували  героїв Майдану та житомирських десантників, які загинули протягом останніх тижнів під час АТО на сході країни.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в спільноті Першого житомирського в соцмережі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here