Home Події Письменник Василь Базів зустрінеться з житомирянами

Письменник Василь Базів зустрінеться з житомирянами

323

12 квітня о 14:00 в конференц-залі Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Ольжича відбудеться зустріч з Василем Базівим.

Василь Базів — одна із найбільш яскравих особистостей інтелектуальної еліти сучасної України.

Письменник, вчений, політик, дипломат, що засвідчує енциклопедичний формат життєдіяльності, адекватний матриці епохи глобалізації.

Найпомітнішими у творчій спадщині Василя Базіва минулого століття є філософсько-художні есеї в чотирьох томах «Шлях з рабства».

У 2011 році В. Базів видав у жанрі пост-біблійного детектива епічний роман «Хрест», який разом із романами «Собор» Олеся Гончара і «Дивом» Павла Загребельного визнано найвидатнішим явищем української прози. «Хрест» висунуто на Шевченківську премію. У 2013 році цей роман став першим в історії української літератури, який вийшов у США в англійському перекладі.

Того ж року професор глобалістики Міжнародного університету «Україна» В. Базів видав інтелектуальний бестселер-дилогію «Сага про космологічну долю людства. Кінець світу. До і після», який став номінантом Всепланетарного Конгресу світової інтелектуальної еліти у Лінкольн-центрі в Нью-Йорку.

У 2014 році за свіжими слідами кривавих подій на Майдані вийшов роман-реквієм Василя Базіва «Армагеддон на Майдані», який визнано кращим твором на тему Революції гідності і закуплено Мінкультури для бібліотечної системи України. В основу твору ліг документальний фільм В. Базіва «Кримінальна окупація». У 2016 році роман також вийшов у США в англійському перекладі.

Перу В. Базіва належить також сатиричний роман «Брати, або Могила для тушки» про сучасний політичний клас України. Днями вийшов бібліографічний детектив «Канадійський тестамент, або Мафія в екзилі».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here