Home Події Новий театральний сезон у Житомирі відкриють святковим дійством «ГРА-а-а-а-АЛЬ Натхнення»

Новий театральний сезон у Житомирі відкриють святковим дійством «ГРА-а-а-а-АЛЬ Натхнення»

109

Вже стало традицією, що кожної суботи в Житомирському академічному театрі йде дитяча казка та діти приходять на виставу з квітами і цукерками. Це вже давня традиція в нашому театрі і ніхто не пам’ятає коли вона з’явилася. Але в Житомирському театрі завжди трепетно до неї відносяться. 

Коли маленькі глядачі виходять на сцену з квітами і цукерками та вручають їх своїм улюбленим казковим героям, в душі кожного актора грає ціла симфонія почуттів. Адже заради цього моменту іноді і варто виходити на сцену і не спати ночами, готуючи чергову роль.

Сподіваємось, що так буде і 16 вересня на відкритті дитячого театрального сезону виставою «Аліса в країні Чудес».

Відкриття 74-го театрального сезону Житомирського академічного театру відбудеться 27 та 28 вересня (середа та четвер) великим святковим театралізованим дійством «ГРА-а-а-а-АЛЬ Натхнення». Режисери – художній керівник театру заслужений діяч мистецтв України Наталія Тімошкіна та режисер театру Петро Авраменко. Глядачі побачать феєричне шоу у виконанні артистів нашого театру з кращими концертними номерами та сценами із улюблених вистав.

Ще до офіційного відкриття театрального сезону наш театр чудово показав свій професіоналізм, взявши участь у святкуванні Дня міста Житомира. Приємно усвідомлювати, що Житомирський театр дійсно став центром культурного життя міста та області. Крім того, багато фахівців цілком заслужено називають Житомирський театр одним з кращих в Україні. У цьому велика заслуга керівництва театру, режисерів і, звичайно, високої професійної майстерності акторів.

Театр багато гастролює по України та бере участь в театральних фестивалях. 

Так у квітні 2017 року театр брав участь у «Відкритому регіональному фестивалі театрального мистецтва «В гостях у Гоголя» (1-7 квітня 2017 р.) у Полтаві, де зайняв перше місце з виставою у стилі комедія-жарт за твором М.Гоголя «Одруження». Режисер вистави Петро Авраменко.

30 травня цього року у місті Житомирі відбувся заключний виступ Всеукраїнського щорічного фестивалю-конкурсу «ART-UKRAINE» – 2017 за підтримки Міністерства культури України, на якому Житомирським академічним українським музично-драматичним театром ім. І. Кочерги було представлено драму в стилі етно-модерн «Украдене щастя», режисер — заслужений діяч мистецтв України Наталія Тімошкіна. Загалом у конкурсі брали участь 22 театри України.  

Головним поціновувачем і суддею відбіркового туру стало не професійне журі, а глядачі. Усі присутні у глядацькій залі отримали від організаторів конкурсу заздалегідь розроблену анкету, у якій мали дати свою оцінку акторській та режисерській роботам, загальному враженню.

12 червня 2017 року стало відомо, що Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги увійшов у трійку переможців відбіркового туру Всеукраїнського щорічного Фестивалю-конкурсу «ART-UKRAINE» – 2017 разом з такими театрами, як Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім. П. К. Саксаганського та Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса. 

25 червня 2017 року на сцені Національного Академічного Драматичного театру імені Івана Франка наш театр виборов неперевершену перемогу у Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.К.Саксаганського та Запорізького академічного обласного музично-драматичного театру ім. В.Г.Магара.

Також у минулому театральному сезоні колектив театру побував на гастролях у м. Вінниця та м. Рівне.

У вересні, крім великого святкового театралізованого дійства «ГРА-а-а-а-АЛЬ Натхнення», яким театр відкриє свій 74-й театральний сезон, глядачі 30 вересня матимуть змогу подивиться прем’єрну виставу – народну бувальщину «ВІЙ».

Вистава «Вій» за однойменним оповіданням М. Гоголя у сценічному втіленні режисера-постановника Петра Авраменка оповідає про сповнені втаємниченого сенсу події, які випали на долю студента-філософа  київської духовної семінарії Хоми Брута та Панночки-відьми. Ця фатумна зустріч перевернула не тільки їхні життя, але й долі усіх хто був поряд.

Містичне співіснує у виставі з життєвим, поетичне – з брутальним; реальне – з втаємниченим, гумористичне – з драматичним. Усе це захоплює, вражає, але й водночас спонукує до роздумів.  Так бувальщина, яку переповів Микола Гоголь, постає на кону Житомирського академічного музично-драматичного театру як поетичне і водночас сповнене містики  створіння народної поетичної української уяви.   

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here