Home Події На території агроуніверситету в Житомирі втретє провели ”Свято українського коня”. ФОТО

На території агроуніверситету в Житомирі втретє провели \”Свято українського коня\”. ФОТО

262

 Вже третій рік поспіль на території технологічного факультету Житомирського національного агроекологічного університету проходить фестиваль «Свято українського коня».

Цьогоріч захід відбувся 16  вересня і вже традиційно зібрав сотні відвідувачів – житомирян та гостей міста разом із родинами.

До їх уваги було представлено показові виступи на конях, козацькі розваги, показ-дефіле, виступи  юних талантів міста та студентів ЖНАЕУ.


Також діяв традиційний ярмарок виробів ручної роботи, пригощали смачними українськими стравами.


Наймолодші відвідувачі могли роздивитися коней, погладити їх та сфотографуватися, а ще прокататися.


 У рамках фестивалю презентували оздоровчу верхову їзду, провели змагання козаків на конях та розіграш призів,  майтер-класи, занятті зі стрільби з лука, вікторину.


Незмінним організатором  свята  виступає громадська організація «Берегиня Полісся» при підтримці Житомирського національного агроекологічного університету та особисто ректор ВНЗ Олега Скидана.
Нагадаємо, що «Свято українського коня»  започатковано для поширення національно-патріотичного виховання суспільства, популяризації здорового способу життя, підтримки реабілітації хворих дітей за допомогою іпотерапії і анімалотерапії.


До слова, заняття з іпотерапії для дітей з особливими потребами, до яких залучають тварин з  агроуніверситету, також проходять на базі  ЖНАЕУ.  


«З кожним роком кількість відвідувачів на фестивалі зростає, організатори урізноманітнюють та розширюють програму. Цей захід чекають з нетерпінням, про нього знають в Житомирі та за його межами. Вважаю, що це гарний показник спільної роботи, – наголосив ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан. – Особливо радує, що сюди приходять відпочивати з родинами, а дітки отримують гарні емоції від можливості поспілкуватися з тваринами, поспостерігати за ними, покататися. Ми  даруємо людям українське свято вже третій рік, а разом з тим нагадуємо, що  дітки, які щодня долають при підтримці батьків і небайдужих певні труднощі, можуть покращувати фізичний та емоційний стан допомагають  на заняттях іпотерапії».
 
Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here