Home Події На «Романівську весну» завітали внук та син Рильського. ФОТО

На «Романівську весну» завітали внук та син Рильського. ФОТО

153

Вже сороковий раз на Житомирщині пройшло традиційне щорічне Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Романівська весна». Але цей раз воно було особливе: вперше проводила його Квітнева об’єднана громада Попільнянського району.

"122 рушники затріпотіли в руках дітей наче білі лебеді на честь 122 річниці з дня народження Максима Тадейовича Рильського (український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч,1895 р.н)", – написала про свято на своїй сторінці у Facebook Катерина Тарановська.

У рамках святкових заходів на батьківщині поета відбулася концертна програма, виставка вишитих рушників «Рушники Максимового краю» та урочисте закладення каменя біля «Максимової липи» на березі Унави, де творив славнозвісний митець. На свято завітали син та внук поета.

Учасники літературно – мистецького свята поклали квіти на могили батьків поета. Поминальну молитву затьмарювали солов’ї, знаменуючи вічне щастя на землі і незгасну пам’ять про родину Рильських. Гості свята відвідали музей-садибу Рильських. У рамках святкових заходів на батьківщині поета відбулася концертна програма

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here