Home Події На Михайлівській у Житомирі 18 серпня стартує 3-денний фестиваль документального кіно LAMPA.DOC

На Михайлівській у Житомирі 18 серпня стартує 3-денний фестиваль документального кіно LAMPA.DOC

116

18 серпня на Михайлівській вулиці просто неба розпочнеться фестиваль документального кіно Lampa.doc.

Триденна програма фестивалю складатиметься з найкращих зразків сучасної польської та української документалістики різних жанрів.

Покази відбуватимуться просто неба на великому екрані та збиратимуть всіх охочих. Окрім того, заплановані зустрічі з режисерами і декілька лекції під назвою «Як полюбити документальне кіно» від головного редактора видання Moviegram – Лук’яна Галкіна. В них йтиметься про історію документального кіно та сучасні тендеції в документалістиці.

У програмі фестивалю цього року будуть фільми про музику в людині і людей в музиці – «Jamala.UA» (Україна) та «Варіація на віолончелі соло» (Польща), спорт – «Виграти все» (Україна), документальна комедія з іронією «Перший поляк на Марсі» (Польща) та фільм про колишнього гангстера «Урок ходіння» (Польща), історії на одвічні загальнолюдські теми дітей та батьків «Три розмови про життя» (Польща) та кохання «Тісний зв’язок» (Польща), а також фільми, що покажуть очима документалістів ситуацію в сучасній Україні: «Рідні» (Україна, Німеччина, Латвія, Естонія), «Гострий біль» (Україна), «МА» (Україна), «Коли цей вітер вщухне» (Польща), «Металурги» (Україна).

12 фільмів виробництва Польщі та України 2016-2017 років дадуть уявлення про те, що сьогодні документують молоді режисери обох країн: хто герої цих історій та якою є мова, що нею говорить чи мовчить кінокадр.

«Всі польські фільми з програми Lampa.doc стануть українськими прем’єрами. Фестиваль документального кіно просто неба Lampa.doc – це можливість не лише відпочити, а, насамперед, побачити нове і познайомитись із цікавими людьми на екрані та поруч, відкрити для себе світ документального кіно або побачити його по-новому», – зазначають організатори заходу

Житомир стане 4 містом на мапі Lampa.doc та цього року фестиваль у місті  проходитиме за підтримки Управління культури Житомирської міської ради, Дому української культури та Польського дому в Житомирі.

Окрім того, фестиваль підтриманий Державним агентством України з питань кіно та Інститутом Адама Міцкевича (Польща).

Розклад кінопоказів для кожного з міст та детальний опис програми можна знайти на офіційній сторінці фестивалю у Facebook: https://www.facebook.com/Lampadoc/?fref=ts та на сайті Фестивалю Lampadocorg.

Чекаємо на всіх охочих подивитись хороше кіно разом з 18 по 20 серпня на вулиці Михайлівській поблизу Лялького театру. Початок показів 20:30.

Вхід на всі заходи фестивалю вільний.

Лекції та творчі зустрічі відбуватимуться у приміщені Дому української культури за адресою вулиця Велика Бердичівська, 61 – 19-20 серпня з 17:00 до 20:00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here