Home Події На фестивалі «Сонячні кларнети» у Житомирі виступатимуть музиканти з 6...

На фестивалі «Сонячні кларнети» у Житомирі виступатимуть музиканти з 6 країн

143

 У Житомирі виконавці з 6 країн світу беруть участь у VІІІ Міжнародному фестивалі інструментальної музики «Сонячні кларнети».

 
Відкриття фестивалю відбулося сьогодні, 22 листопада, у Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. Івана Огієнка.
 
Протягом трьох днів виконавці з усієї України, Білорусі, Німеччини, Франції, Німеччини та Швейцарії будуть грати на музичних інструментах у Житомирі.
 
Привітав учасників фестивалю заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута.
 
«Житомирщина завжди була відома своїми славетними традиціями. Дуже приємно, що 8 років тому зародився фестиваль "Сонячні кларнети", який ми вже теж вважаємо традиційним. Він дає можливість прославляти нашу область. Бажаю фестивалю розвитку, а ми як влада за можливості будемо цьому сприяти», – зазначив Ярослав Лагута.
 
Студенти мистецьких навчальних закладів Житомира матимуть нагоду відвідати традиційні майстер-класи провідних фахівців музичних вишів.
 
У рамках фестивалю також відбудеться виставка-презентація духових інструментів французької фірми «Selmer».
 
Окрасою фестивалю стане виступ Стерната Олександра (Швейцарія) випускника Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського, лауреата багатьох міжнародних конкурсів. Клас професора Алтухова Валерія Миколайовича та клас професора Франсуа Бенда Консерваторії італійської Швейцарії, місто Лугано.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here