Home Події На благодійному вечорі колядок у Житомирі збиратимуть кошти на оздоровлення дітей

На благодійному вечорі колядок у Житомирі збиратимуть кошти на оздоровлення дітей

154

 Уже сьомий рік поспіль Житомирська єпархія Української Православної Церкви закликає усіх православних християн пам’ятати древні традиції різдвяного періоду, що заключаються як у присутності вірянина на святковій Божественній літургії у день Христового Народження, так і у спільному прославленні Спасителя Богомладенця у відомих і сучасних колядках та вінчуваннях.

Проте у різдвяні свята не потрібно забувати про милосердя і милостиню, адже піклування про бідних та убогих є обов’язком кожної людини, «не забувайте ж і про доброчинність та спільність, бо жертви такі вгодні Богові», – говорить святий апостол Павло!


У щойно наступившому 2018 році Житомирська єпархія, розпочавши вкотре новий рік з молитви, з ініціативи Високопреосвященнішого Никодима митрополита Житомирського і Новоград-Волинського знову організовує щорічний, і уже 7-й поспіль, благодійний вечір колядок, взяти участь у якому закликає усіх небайдужих людей доброї волі.

Щорічний вечір відпочинку у духовному різдвяному настрої відбудеться 9 січня 2018 року, в Житомирському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги о 18:00 годині.

В святковому концерті візьмуть участь наступні колективи та виконавці: відома у світі хорова капела "ОРЕЯ" під незмінним керівником маестро Олександром Вацеком, хор Свято-Ольгинського храму м. Житомира, дитячий хор Свято-Покровського м. Житомира, архієрейський хор Спасо-Преображенського та хор Свято-Хрестовоздвиженського кафедральних соборів, талановиті співачки: Анастасія Залуцька, Лілія Смірнова, Софія Лис, Катерина Клосовська, студенти Житомирського державного університету ім. І. Франка Аліна Ляшенко та Валентина Івашко, артисти-вокалісти Яніна та Олександр Яремчуки.

Свої авторські виступи присутнім подарують: переможець телепроекту "Голос Країни 3" Артем Кондратюк, заслужені артисти України Ірина Шинкарук та Юрій Градовський. Гарний настрій подарує відома творча арт-студія "Творчий Я", різдвяний вертеп-виставу покажуть вихованці воскресної школи Свято-Різдво-Богородичного храму м. Баранівка, декілька колядок виконає протоієрей Роман Барановський, духівник обителі Афонської Ікони Божої Матері в урочищі Кип’яче.

Ведучі свята Віктор Мельниченко та Ірина Шинкарук своєю талановитістю подарують справжнє задоволення присутнім та занурять усіх у атмосферу справжнього різдвяного свята.

Щорічний незмінний девіз різдвяного свята, прекрасний вислів талановитого поета і прозаїка, Володимира Шинкарука, який постійно повторяв: «Аніж лаяти темряву — краще запалити одну маленьку свічку».

Як і кожного року, протягом урочистого концерту будуть збиратися кошти для дітей учасників АТО, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. За отримані кошти діти матимуть змогу провести час у православному дитячому таборі відпочинку.

УСІХ ЖИТОМИРЯН ТА ГОСТЕЙ МІСТА ЖИТОМИРСЬКА ЄПАРХІЯ ЗАПРОШУЄ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У СВЯТКОВОМУ БЛАГОДІЙНОМУ ВЕЧОРІ КОЛЯДОК ТА ДОЄДНАТИСЯ ДО БЛАГОДІЙНОЇ АКЦІЇ ДЛЯ ДІТЕЙ, ЩО ЦЬОГО ПОТРЕБУЮТЬ! РАЗОМ, І ТІЛЬКИ СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ МИ Є СИЛЬНИМИ У СВОЇЙ ВОЛІ!

Прес-служба Житомирської єпархії

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here