Home Події Марафон ”Разом за життя” у Житомирі підтримали «O.Torvald», ”Авіатор”, Міла Нітич та...

Марафон \”Разом за життя\” у Житомирі підтримали «O.Torvald», \”Авіатор\”, Міла Нітич та гумористи

158

 

Вже вчетверте Житомирський національний агроекологічний університет спільно з громадськими організаціями, партнерами та зірками української естради ініціює проведення в місті благодійного марафону на підтримку онкохворих дітей «Разом за життя».

Завдяки цьому заходу вдалося зібрати близько 2 мільйонів гривень, які були витрачені на медпрепарати для маленьких пацієнтів, що проходять лікування у онковідділенні.

Про це під час прес-конференції 7 червня розповів ректор ЖНАЕУ Олег Скидан. За його словами, марафон триватиме до кінця червня – усі бажаючі можуть кинути гроші в спеціальні скриньки у закладах по місту, переказати кошти на банківський рахунок чи стати донором крові, тощо

«Марафон  сприяє тому, аби   установи, держава звернули увагу на таких хворих діток, і, можливо, десь виділила більше коштів чи взяла якусь необхідну програму. Так само молодь, долучаючись до таких заходів, може проявити свою позицію і підтримку, зробити корисну справу. Марафон – це лише один з етапів постійної комплексної роботи в цьому напрямку», – додає ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.

У рамках марафону 7 червня у літньому театрі «Ракушка» влаштували концерт, квитки на який продавали по 100, 150 та 200 гривень. За бажанням глядачі могли пожертвувати і більшу суму. Лишень за рахунок продажу квитків вдалося зібрати понад 200 тисяч гривень. При цьому, бажаючих потрапити на концерт було так багато, що організаторам довелося доставити ще близько 200 стільців додатково.

Самі ж учасники концерту, які погодилися виступити абсолютно безкоштовно, висловили сподівання, що незабаром марафон матиме статус всеукраїнського, адже він дійсно привертає увагу до проблем лікування онкохворих у державі і допомагає рятувати життя сотні дітей. Незмінно на марафонах «Разом за життя» виступає гурт «Авіатор», а над створенням шоу вже третій рік поспіль працює режисер Петро Авраменко.

«Ми бачимо реальний результат. Тут йдеться  виключно про допомогу, немає ніякого піару, всі зібрані кошти –  для дітей, – говорять «Авіатори». – Звичайно, готові і двічі, і тричі на рік приєднуватися до таких ініціатив, збираючи площі й стадіони».

«Цей марафон для мене вже рідний. Колись все починалося в драмтеатрі і зараз ми виходимо на інший майданчик, на інший рівень, але все тією ж командою небайдужих людей, – пояснює Авраменко. – Марафон не закінчується завтра чи 30 червня, адже кожен з нас може фінансово чи будь-якими своїми проектами і справами підтримувати діток й надалі. Я можу дати частинку своєї душі – свою творчість, тож із задоволенням роблю це».

 «Дякую організаторам за те, що я стала частинкою цієї доброї справи. Хочу сказати, що коли мені зателефонував Ігор з гурту «Авіатор» та запросив узяти участь у благодійному концерті, то у мене не було навіть такого, що «я подумаю», я одразу погодилася, – сказала співачка Міла Нітіч. – Треба творити добро, творити його своїми руками. Все, що ми можемо – ми зробимо на сцені».

«Для нашої команди – це перший раз, але буквально завтра  в Івано-Франківську буде схожий захід. Гумористам, насправді, тяжко брати участь у такому заході, адже він має дуже глибокий  сенс. Проте, коли ти розумієш кінцевий результат, то однозначно, це не може не радувати. Дякуємо хлопцям з команди «30+», які нас запросили», –  додали учасники команди з Хмельницького «Отдыхаем вместе».

 Женя Галич із гурту «O.Torvald» зауважив, що колектив підтримує подібні соціальні ініціативи в Україні та за кордоном.

«Добре, що молодь займається реалізацією подібних проектів. Дякую агроуніверситету, що піднімають такі актуальні питання, гуртують людей навколо потрібної справи. Ви виховуєте крутих людей, які власним прикладом показують, що ми всі в силах змінювати світ навколо себе, допомагати іншим», – зауважив Галич.

Концертну програму у «Ракушці» вели «Міс Україна-2017» Поліна Ткач та  актор Житомирського театру Андрій Глущук.

Загальна сума коштів, яка була зібрана під час благодійного марафону «Разом за життя» станом на вечір 7 червня, становила 316 тисяч гривень.

Нагадаємо,   у рамках марафону ще заплановані   акції по донорській здачі крові для онкохворих дітей, благодійні ярмарки, аукціони, збір пожертвувань, підписання меморандуму про співпрацю між БМ «Разом за життя» та керівництвом міста та області, залучення бізнесу міста та області до благодійних акцій. Всі зібрані   будуть перераховані на рахунок БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» та витрачені для лікування онкохворих дітей Житомирщини.  Унікальністю благодійного марафону «Разом за життя» є те, що на його організацію та проведення не витрачається жодної гривні із зібраних коштів, а всі супутні витрати, пов’язані з організацією марафону покриваються соціальними партнерами. Благодійний марафон є незаангажований та аполітичний. Прийняття рішення про виділення коштів здійснює комісія після отримання повного пакету підтверджуючих документів та довідок. Засідання комісії відбуваються у присутності ЗМІ, тобто процедура  є повністю відкритою та прозорою для бажаючих контролювати процес виділення коштів.

Батьки онкохворих дітей вже можуть звертатися до фонду за допомогою з 8 червня.

«Наша організація діє в Житомирі вже більше 7 років. Ми допомагаємо виключно онкохворим діткам. Як ми розподіляємо кошти, які надходять на рахунки благодійної організації: до нас надходить лист від батьків із проханням допомогти у придбанні якихось медикаментів за підписом лікаря із зазначенням, що необхідного препарату нема на балансі відділення. Ми моніторимо аптеки, шукаємо ці ліки, дивимося на ціну, і тоді закуповуємо необхідне. Рішення про виділення коштів приймається оперативно та публічно під час засідання експертної ради, куди входить 15 осіб. Усе відкрито, працює відеофіксація, а також оприлюднюємо  документи в  ЗМІ», – пояснює голова благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода.

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here