Home Події Кузько Кузякін розгадував з дітьми ”Зубасті задачки” й роздавав чудернацькі автографи. ФОТО

Кузько Кузякін розгадував з дітьми \”Зубасті задачки\” й роздавав чудернацькі автографи. ФОТО

168

Протягом 16 квітня у кількох закладах Житомира письменник, ілюстратор та  знаний пірат Кузько Кузякін  презентував свою  чергову дитячу книгу  – «Зубасті задачки».

Зустрічі в колегіумі, гімназії, бібліотеці і Львівській майстерні шоколаду Кузякін незмінно проводив у образі пірата, багато жартував на цю тему, а ще перевіряв знання дітвори  з української мови, математики та логіки. Найрозумнішіих та найкмітливіших, кому були по зубах його задачки, Кузько винагороджував скарбами.

Відвідувачі могли роздивитися нове видання, а по завершенню презентації придбати його та взяти чудернацький автограф автора.

Кузякін каже, що книга розрахована на дітей 7-11 років. На кожному розвороті видання зібрано завдання різного рівня складності та тематичного спрямування. В єдину динамічну розповідь матеріали поєднує незвичайне, дещо «коміксне»,  оформлення книги. Головна ідея кожного розвороту – це поєднання різних за рівнем і тематичним спрямуванням завдань. Більшість із них доступні для розв’язання звичайною дитиною. Але 2-3 завдання на розвороті обов’язково складніші за рівнем. Причому мова йде не про формальну складність. Для їхнього розв’язання дитина не потребує якихось поглиблених знань. Вона просто має бути спостережливішою, вміти знаходити певні логічні зв’язки й асоціації, вміти фантазувати.

«Зубасті задачки» допоможуть своїм читачам навчитися уважніше дивитися на світ, глибше пізнати мову, мислити творчо та критично.

Юлія ДЕМУСЬ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here