Home Події Інтерактив, майстер-класи: заходи до Міжнародного дня толерантності у Житомирі

Інтерактив, майстер-класи: заходи до Міжнародного дня толерантності у Житомирі

208

 14-15 ЛИСТОПАДА В ДОМІ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ ЖИТОМИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ОРГАНІЗОВУЄ:

·       ІНТЕРАКТИВ З ПОЛІЦІЄЮ «ПРАВА ДИТИНИ»;

·       МАЙСТЕР-КЛАСИ «ЯСКРАВИЙ СВІТ ТВОЇХ ПОЧУТТІВ» ТА «МАЙСТРИ МІНІ ШЕДЕВРІВ»;


·       ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО РОЗВАЖАЛЬНО-ІГРОВА ПРОГРАМА «МИ РАЗОМ».


Навчання починається з дітей, яких варто вчити бути не просто «такими як всі», а поважати інших, вміти висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування.


Якщо в двох словах то, терпимість допомагає вижити людству як виду. Чим кращі взаємовідносини будуть між людьми, тим більше шансів вирішити різні проблеми: екологичні, технологічні та інші. Про це наголошують організатори заходів та нагадують, що Міжнародний день толерантності (терпимості) запровадили у 1995 році рішенням Генеральної Асамблеї ООН.


Саме цього року ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here