Home Події Фестиваль ”ЖУК” в Житомирі: 17 команд, 13 номінацій, червона доріжка і шоколадні...

Фестиваль \”ЖУК\” в Житомирі: 17 команд, 13 номінацій, червона доріжка і шоколадні \”оскари\”. ФОТО

204

 В кінотеатрі "Україна" 18 квітня було людно, адже там проводили церемонію нагородження переможців першого Житомирського Учнівського Кінофествалю, учасниками якого стало 17 команд із різних навчальних закладів міста.

Пряма телетрансляція, спалахи фотокамер, червона доріжка, сукні та метелики, яскравий макіяж, урочисте представлення, оплески і перші інтерв’ю ще на вході до зали – таким видався початок фестивалю "ЖУК-2015" для самих учасників.

В цей час організатори  робили останні приготування, аби вже через кілька хвилин назвати імена кращих у 13 головних номінаціях цьогорічного кінофестивалю  для молоді.

Серед гостей на церемонії були присутні  заступник міського голови Сергій Сухомлин, нардеп Борислав Розенблат, голова Житомирської райради Тетяна Парфентієва, лікар 95 бригади, "кіборг" Сергій Архангельський, режисер Дмитро Голумбевський, журналіст Назар Томчук, громадський діяч Жанна Соловйова, викладач кіномистецтва В’ячеслав Майборода, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук та інші.

У кожній номінації ведучі оголошували по кілька претендентів, а далі переможці виходили на сцену та отримували свого "ЖУКа". Підтримати багатьох прийшли вчителі, а також батьки.

Підірвало публіку реп-виконання композиції "Это "ЖУК"! Это кинофестиваль "ЖУК"! Буть героем для страны, Украину подними", завдяки якому і були озвучені номінації. Присутнім також нагадали, що "Будь героєм" – основна тема короткометражок, представлених на фестиваль. Водночас школярі у своїх роботах показали дуже різних героїв  – кожен з нас, військові, вчителі, батьки, ті, хто робить прості й непомітні речі.

Переможницею першої номінації  – "Краща жіноча роль другого плану" стала Катерина Горбатюк, а серед хлопців цю номінацію виграв Антон Поліщук, нагороду якому вручав герой Сергій Архангельський з позивним "Наркоз".

"Вітаю вас юні митці. У вас сьогодні дійсно свято, на яке ви всі заслужили, бо зробили дуже велику роботу. Власне, всі ми зараз робимо свою роботу. Хтось  – обороняє державу та захищає ваше мирне життя, щоб ви могли знімат такі чудові фільми, – сказав Архангельський. –  Зізнаюся, що в дитинстві я мріяв бути оператором, але обрав професію лікаря і ніколи не пожалкував про це".

Сам же Антон поділився, що наразі навчається у 10 класі. Якщо наступного року фестиваль продовжить своє існування, то хлопець готовий знову взяти участь в ньому.

"Краща музика та звук", на думку журі, у фільмі "Чекаю", а "Кращі костюми та грим" – у стрічці "Інший вимір". В кінороботи "Непомітні герої серед нас" на нинішньому фестивалі аж два "ЖУКа" – за "Кращий сценарій" та "Кращий монтаж". Приймаючи нагороду, представники команди дякували своїй мамі та організаторам заходу, які дали можливість учням проявити себе.

Між іншим, ідея створити такий фестиваль у головного організатора – Богдана Яремчука, з’явилася ще кілька років тому і лише цьогоріч його мрія здійснилася.

Шоколадні "оскари" і статуетки "ЖУКа" за "Кращу чоловічу роль" і "Кращу жіночу роль" отримали юні актори Вадим Іскоростінський та Ксенія Хом’як.

Фільм "Звичайний вчинок" отримав перемогу в номінації "Краща робота команди". 

"Щиро вітаю мистецький Житомир і радію, що тепер вислів "Ну ти і жук" звучатиме як комплімент. Команда – це не просто люди, які зібралися  разом і роблять одну справу, а це ті, між ким є Божа іскра. Вважаю, що ця іскра точно є, якщо з’являються такі хороші речі? як цей кінофестиваль", – зауважила під час вручення нагороди Парфентієва.

"Краща операторська робота", "Приз глядацьких симпатій" і головна нагорода фестивалю "ЖУК-2015" дісталася команді 24 ліцею за фільм "Місто".  У цих номінаціях команду вітали режисер Дмитро Голумбевський, фотограф Леонід Шевчук та Сергій Сухомлин, який за "давньою голівудською традицією" подякував батькам і вчителям, що виховали таких талановитих та ініціативних дітей.

Також посадовець звернувся до народного депутата Борислава Розенблата, щоб наступного року той допоміг зробити "ЖУК" всеукраїнським  учнівський фестивалем. Зі сцени заходу нардеп пообіцяв всіляко сприяти цьому і навіть залучити до роботи своїх колег з ВРУ, а у якості подарунків переможцям у 2016 році даватимуть путівки за кордон.

У цьому році учасники отримали солодкі подарунки від спонсорів, а також квитки в кіно чи на ковзанку.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в альбомі Першого житомирського у соцмережі

 

Переглянути усі фільми учасників можна тут 

 

 

  

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here