Home Події До 80-річчя Житомирщини кращих представників кожного району області відзначили ”Кришталевими мальвами”

До 80-річчя Житомирщини кращих представників кожного району області відзначили \”Кришталевими мальвами\”

215

 Кращих представників з кожного району Житомирщини відзначили нагородами – «Кришталевими мальвами» – під час святкових заходів до Дня області.

 

Урочистості з нагоди 80-річчя Житомирщини відбулись у п’ятницю, 22 вересня, у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги.

 

Для всіх гостей відбувся концерт, під час якого відзначили кожен район. 23 номінанти отримали нагороди для свого району.

 

До свята приєдналися Ірина Шинкарук, хорова капела «Орея», клуб спортивного танцю «Естет», артисти Бердичівського цирку та відомі Бовсунівські бабусі. Хедлайнером став етно-рок гурт «TaRuta».

 

Також для присутніх працювала тематична квіткова фотозона із мальвами – символом свята Дня області.

 

Нагадаємо, що під час свята голова ОДА Ігор Гундич привітав жителів Житомирщини: Як одна велика родина святкуємо спільний День народження. Організатори підготували 80 цікавих фактів про область.

 

Нагороди – «Кришталеві мальви» – отримали:

 

1.

Андрушівський район

Іващенко Юрій Миколайович – астроном, кандидат фізико-математичних наук. Побудував за власні кошти Народну астрономічну обсерваторію в Андрушівка (1998-2001), де провадять спостереження тіл Сонячної системи та популяризують астрономію. 127 астероїдів, відкритих у Андрушівській астрономічній обсерваторії, отримали свої назви та номери. Авторство більшості цих відкриттів (123 станом на 12 травня 2017 року) вважається колективним і вказане як «Андрушівка». За абсолютним рейтингом відкривачів малих планет за кількістю відкриттів андрушівський колектив посідає 89-е місце у світі.

2.

Баранівський район

Данилюк Ігор Леонтійович – директор Першотравенської ЗОШ І-ІІІ ст., має вищу кваліфікаційну категорію, звання «Учитель-методист», нагороджений нагрудним знаком «Відмінник освіти України». У школі організував секції з легкої атлетики, важкої атлетики, тенісу, волейболу, баскетболу, футболу. На базі навчального закладу постійно проводяться змагання чемпіонату Житомирської області з легкоатлетичного кросу та важкої атлетики. За період роботи Данилюк І.Л. підготував двох майстрів спорту та двадцять двох кандидатів у майстри спорту з легкої атлетики. Його вихованці-атлети неодноразово займали призові місця на змаганнях Всеукраїнського рівня та за межами України.

3.

Бердичівський район

Гарбуз Василь Євгенійович – тренер – викладач з хокею на траві в дитячо – юнацькій школі Бердичівського району. З серпня 2014 року по серпень 2015 року перебував на передовій в зоні проведення антитерористичної операції, охороняв східні кордони нашої держави. Наразі Василь Євгенійович є головою Бердичівської районної спортивної громадської організації з хокею на траві «Старт» та тренером – викладачем хокейної команди «Старт».

З 9 по 12 лютого 2017 року брали участь у змаганнях в приміщеннях серед юнаків 2001-2002 р.н. у м. Шостка, посіли III – місце у Чемпіонаті України. У червні цього року хокеїсти вибороли почесне I – місце Кубку Європейських Чемпіонів (Челендж IV) з хокею на траві серед чоловічих команд м. Преданівці (Словенія).

4.

Брусилівський район

Міткевич Ліна Адамівна, лікар сімейної медицини. Має 49 років трудової діяльності. З 2014 року по сьогодні працює на посаді завідувача амбулаторії загальної практики – сімейної медицини в с. Ставище.

5.

Ємільчинський район

Банковський Вячеслав Вітольдович– директор ТОВ «Банківський». Розвиток переробної промисловості району, створення робочих місць, активна благодійницька діяльність.

6.

Житомирський район

Яремчук Яніна Сергіївна – артист академічної хорової капели «Орея» комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради.

7.

Коростенський район

Тарасенко Володимир Іванович – директор ТОВ «Добре поле», с Сушки.

8.

Коростишівський район

Маслов Станіслав Андрійович, Спортсмен, І місце кубок України, І місце чемпіонат України з легкої атлетики.

9.

Лугинський район

Лагодюк Орест Васильович – головний лікар Лугинської ЦРЛ, один з кращих та найдосвідченіших практикуючих хірургів Житомирщини (30 років стажу), почесний житель Лугинського району

10.

Любарський район

Пшеничний Віталій Іванович – директор Любарської школи мистецтв, учні та творчі колективи якої займають призові місця на обласних та всеукраїнських конкурсах у галузі культури. З 2003 року став директором Любарської школи мистецтв.

11.

Малинський район

Іщенко Василь Васильович – директор унікального підприємства Малинська фабрика банкнотного паперу. Сьогодні Фабрика банкнотного паперу виготовляє банкноти не лише для української гривні, а й для 15 країн на 5 континентах світу. Підприємство входить до 10 найбільш потужних банкнотних виробництв у всьому світі, а за технологічною оснащеністю не поступається лідерам світової банкнотної індустрії.

12.

Народицький район

Ніконенко Власта Юріївна – учениця 10 класу Народицької гімназії,найкраща учениця району, акнивна учасниця та переможниця шкільних олімпіад, спортсменка

13.

Новоград-Волинський район

Черевко Віктор Володимирович – директор «Світоч» с. Великий Молодьків, господарство створено 18.02.2000 року. Загальний стаж роботи – 42 роки, в тому числі в галузі сільського господарства 38 років. Сприяє розвитку соціальної сфери на селі. Надає гуманітарну допомогу Збройним Силам України.

14.

Овруцький район

Воробей Віра Василівна, керівник аматорського народного хору «Сварожичі» Словечанського будинку культури. Кавалер ордена Княгині Ольги.

15.

Олевський район

Тетерук Микола Васильович, директор Новобілокоровицької ЗОШ №2 , учасник бойових дій в зоні АТО (командир батареї протитанкових гармат).

16.

Попільнянський район

Остапенко Борис Васильович – поет, лауреат Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка, переможець конкурсу НСЖУ у номінації «Золоте перо» за 2001 р. В 2012 році лауреат обласної премії імені Михайла Клименко.

17.

Пулинський район

Левандовський Микола Мар’янович – архітектор. Член національної спілки архітекторів України. Керівник творчої архітектурної майстерні «М.Левандовський». Займається проектуванням житлово-господарських будинків, установ культурно-мистецького призначення, спортивних та фізкультурно-оздоровчих комплексів, культових споруд в м.Києві та на території України. Зокрема, проектував Конституційний Суд України.

18.

Радомишльський район

Дзюба Сергій Іванович– тренер з рукопашного бою та кікбоксингу Радомишльської ДЮСШ, його вихованці чемпіони та призери чемпіонатів області та України ,переможці міжнародних змагань з рукопашного бою.

19.

Романівський район

Житомирець Катерина Пилипівна, Мати-героїня, волонтерка волонтерського центру «Берегиня», четверо дітей якої є учасниками АТО.

20.

Ружинський район

Денисевич Богдан Вікторович – студент, багаторазовий переможець та призер районних, обласних, Всеукраїнських змагань з армспорту, учасник Чемпіонатів Європи серед юніорів з обмеженими можливостями.

21.

Хорошівський район

Яковлєва Віталія Василівна – директор Музею коштовного і декоративного каміння, який містить зібрання більше 1500 унікальних мінералів та гірських порід з камерних пегматитів Волині.

22.

Черняхівський район

Краснобока Марина Сергіївна, учениця 11 класу Головинської гімназії Черняхівського району. У 2014-2015 навчальному році здобула перше місце на ІV етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, гідно представивши район, область на Всеукраїнському рівні. У 2016-2017 н.р. посіла ІІ місце на ІV етапі VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, стала переможницею ІV етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та вдруге відзначена стипендією Президента України.

23.

Чуднівський район

Маленька Юлія Євгенівна – керівник ПАФ «Грант»

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here