Home Події Благодійна виставка графіки та живопису Артура Хачатряна «Разом до життя» у Житомирі

Благодійна виставка графіки та живопису Артура Хачатряна «Разом до життя» у Житомирі

116

 Мистецтво дарує життя, окрилює та мотивує. Підтвердження цього стане благодійно-мистецька подія – презентація персональної виставки графіки та живопису житомирського художника Артура Хачатряна «Разом до життя». 


Назва виставки є не випадковою, адже проходитиме в рамках  марафону благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя».


Мета заходу:  привернення суспільної уваги до проблем важкохворих, збір коштів на лікування дітей з онкологічними захворюваннями,  сприяння роботі волонтерських груп при дитячих онкогематологічних відділеннях тощо.
 
Зазначимо, що Артур Хачатрян  вперше презентуватиме в Житомирі велику збірну виставку своїх олійних та графічних робіт.  Проте не вперше свою мистецьку діяльність художник поєднує з благодійною місією на теренах Житомирщини.
Виставка увібрала полотна яскравих олійних пейзажів, натюрмортів,  архітектурних принад Житомира та області, а також картини, виконані в авторській манері графіки.  Будуть представлені і нові роботи автора, які були виконанні в рамках ІІІ Міжрегіонального пленера «Житомирська палітра».


Художник переконаний, що через мистецтво можна мотивувати оточення на більше, ніж кожен про себе думає:
«Я вмію творити, так, це справа, яка не здолає важку хворобу, але безмежно буду радий, якщо зможу надихнути людей на більше, викорінити байдужість до чужої біди та достукатись до сердець  відвідувачів виставки. Звісно в мене є глобальні мрії: щоб ніхто не хворів, щоб винайшли ліки від раку, щоб нарешті ця хвороба виліковувалась!А поки запрошую на виставку «Разом до життя» та закликаю підтримати онкохворих діток».

У свою чергу голова благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода підтримала ініціативу художника та запрошує на презентацію виставки. 

Початок презентації  – 11 липня о 16:00.
Вхід вільний.

Виставка буде розміщена в холі бібліотеки  до 30 липня. 

Артур Хачатрян народився в 1981 році в м.Єреван, Вірменія.

У 2002 році Хачатрян А.Г. переїхав на постійне проживання в АР Крим.
У 2004 році прийнято в Сімферопольську міську асоціацію вірменських художників.
У 2009 році закінчив Кримський гуманітарний університет, факультет образотворчого мистецтва.
У 2012 році закінчив Львівський Національний університет ім. Івана Франка, юридичний факультет.
У 2013 році закінчив Луганський Національний університет ім.Тараса Шевченка, факультет психології.
З 2016 році митець веде активну мистецьку, організаторську і благодійну роботу в м. Житомир. 
Артур Хачатрян став учасником першого, другого та третього Міжрегіонального пленера «Житомирська палітра»(2016-2018рр.).
В 2016 році в рамках відзначення Міжнародного дня студента нагороджено Дипломом Житомирської міської ради як «Кращий науковець ВНЗ».
У лютому 2017 року Артур Хачатрян передав свою роботу під назвою  “Мрія” єдиному в Україні Музею Б. Лятошинського. Готував цю роботу спеціально для участі в Міжрегіональному науковому та культурному проекті "Митець – Культура – Виміри часу".
У липні 2017 року в Житомирській міській раді відкрилась персональна виставка художника «Житомир європейський».
У серпні 2017 року став співорганізатором в Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира виставки «Вірменських ікон України», в рамках заходів, присвячених 226-річчю проголошення Дня Вірменської Богородиці.
У вересні 2017 року в Домі української культури Артур Хачатрян відкрив персональну виставку «До Дня улюбленого міста», присвячену 1133-літтю Житомира та був відзначений Подякою виконавчого комітету за значний внесок у розвиток культури та мистецтва міста Житомира. 
У листопаді 2017 року в Музеї космонавтики в рамках своєї виставки графіки «Космічна одіссея»провів благодійний захід на підтримку дітей зі зниженим зором.
У листопаді 2017 року отримав Відзнаку «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня.
У травні 2018 року відзначений Почесною грамотою Житомирської обласної державної адміністрації, в рамках святкувань Днів Європи.
Його картини, в якості дару, зберігаються  в фондах управління культури Житомирської міської ради, управління культури Житомирської ОДА, Дому української культури, Свято-Михайлівського кафедрального собору, Недільної дитячої школи при соборі, єдиного в Україні Музею Б. Лятошинського.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here