Home Події Архієпископ Никодим запрошує житомирян 12 січня на благодійний вечір колядок у драмтеатр....

Архієпископ Никодим запрошує житомирян 12 січня на благодійний вечір колядок у драмтеатр. ФОТО

157

В Житомирському драмтеатрі 12 січня о 15.00 відбудеться благодійний вечір колядок, під час якого на сцені виступатимуть місцеві творчі колективи обласної філармонії, "Орея", церковні хори, артисти обласного та всеукраїнського рівня, а у залі збиратимуть кошти на літній відпочинок для дітей сиріт й позбавлених батьківської опіки, які проживають у всіх районах області.

Усі учасники концерти виступатимуть безкоштовно.

Про це під час прес-конференції 9 січня розповів архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, який незмінно виступає організатором цього заходу.

Каже, вперше спробував обєднати колядування і благодійність заради дітей на Волині, де служив раніше, а тепер вже вкотре разом із священниками і настоятелями єпархії продовжує гарну традицію на Житомирщині.

Програма концерту дуже насичена, а вхід асолютно для всіх безкоштовний. Саме так, за словами Никодима, прості люди зможуть допомогти іншим людям. Проте під час концерту по залу збиратимуть у спеціальні скриньки пожертви, які надалі підуть на оздоровлення дітей.

Варто відзначити, що крім Житомира, такі вечори пройдуть у 13 районах області й додатково у селах Житомирського району. Скрізь відвідувачі можуть не лише послухати професійно виконані різдвяні пісні і поспівати навіть самі, але й пожертвувати гроші.

Приміром, під час минулорічної коляди спільними зусиллями зібрали близько 70 тисяч, 26 з яких на концерті у Житомирі. Тоді зал не міг вмістити усіх бажаючих. Очікують на аншлаг і цього року. Щоправда, коштів планують зібрати більше, аби відправити у табі ще більше дітей, а також збільшити час перебування їх там – з 14 до 21 дня.

Загалом у 2013 році за 90 тисяч оздоровили 40 дітей.

Никодим поділився, що дітей допомогають для оздоровлення підбирати священники в кожному селі серед своєї громади, адже на місцях вони краще орієнтуються, хто потребує такого відпочинку. Далі дітки протягом двох тижнів під наглядом двох священників і чотирьох вихователів недільної школи перебувають у таборі на базі санаторію у Денишах.

Там вони проходять різні процедури, грають ігри, але з-поміж іншого моляться щоранку й перед обідом, а при бажанні відвідують храм.

Якщо коштів дійсно вдасться зібрати більше, то дітей зможуть і відправити на море, адже самостійно їхні опікуни це зробити не можуть, як і забезпечити такі умови, у які діти потрапляють в таборі. Деякі вперше бачать душ і басейн.

Архієпископ наголосив, що вечори колядок у регіоні вже стартували і вчора в Новоград-Волинську зібрали перші 5 тисяч, сьогодні колядуватимуть в Черняхові, а 26 січня відбудеться останній захід.

Усі зібрані кошти підраховує після концерту комісія і озвучує суму відвідувачам . Також вже протягом кількох тижнів гроші на оздоровлення збирають у всіх храмах єпархії на Житомирщині і сподіваються, що спільно вдасться здійснити мрії багатьох дітей.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here